Počkejte prosím chvíli...
Nepřihlášený uživatel
Nacházíte se: VŠCHT PrahaFPBT  → Studium → Uchazeč o studium na FPBT → Bakalářské studijní programy
iduzel: 7449
idvazba: 8424
šablona: stranka
čas: 14.10.2019 08:40:20
verze: 4609
uzivatel:
remoteAPIs: https://cis-web.vscht.cz/redirect/
branch: trunk
Obnovit | RAW

Bakalářské studijní programy

Biochemie a biotechnologie

Biochemie a biotechnologie

Program se skládá ze třech specializací. Stanete se odborníky v oblasti tradičních a moderních biotechnologických procesů. Získáte podrobné znalosti v oborech biochemických, molekulárně biologických, mikrobiologických ap. Pochopíte podstatu a význam přírodních látek v medicíně Budete výborně připraveni pro magisterské studium v programech Biochemie a buněčná biologie, Mikrobiologie a genové inženýrství, Biotechnologie a bioinženýrství a Přírodní látky a léčiva POZOR: Z důvodu změn studijního plánu se liší předměty odkazované z této stránky od aktuálně vyučovaných. Na úpravě stránek se pracuje. PDF verze s opravenými daty je k dispozici na https://www.vscht.cz/studium/studijni-obory/zmenysp

Specializace - Biotechnologie a bioinženýrství

Absolvent získá základní odborné znalosti a dovednosti týkající se tradičních biotechnologií (pivovarství/sladařství, lihovarství, vinařství a další), a dále biotechnologií produkujících čisté chemikálie, biologicky aktivní molekuly, biopaliva a získá kvalifikaci i na technologie řešící problémy životního prostředí. → více

Specializace - Přírodní látky a léčiva

Absolvent získá základní odborné znalosti a dovednosti týkající se biotechnologií produkujících malé a velké farmaceuticky významné molekuly, čisté chemikálie (včetně produktů rostlinné i živočišné buňky), dále znalosti o procesu izolace, charakterizace a syntézy biologicky aktivních přírodních látek. → více

Specializace - Biochemie a mikrobiologie

„Život je chemie“ není prázdné heslo – každá buňka, ať už lidský neuron či nejprimitivnější bakterie, funguje na základě komplexních chemických pochodů. → více

Detaily programu

Jazyk výuky Český
Doba studia 3 roky
Forma studia Prezenční
Místo studia Praha
Kapacita 150 studentů
Kód programu B301
Studijní plán
Přihláška bude otevřena dne 10. ledna 2019
Forenzní analýza a analýza potravin

Forenzní analýza a analýza potravin

Studijní program založený na důkladných znalostech jak chemie, tak biologie, s důrazem na analytické dovednosti. Absolventi jsou žádanými experty jak v praxi, tak ve výzkumu. V rámci programu si budete volit ze dvou specializací – Forenzní analýzy a Chemie a analýzy potravin. POZOR: Z důvodu změn studijního plánu se liší předměty odkazované z této stránky od aktuálně vyučovaných. Na úpravě stránek se pracuje. PDF verze s opravenými daty je k dispozici na https://www.vscht.cz/studium/studijni-obory/zmenysp

Specializace - Forenzní analýza

Chceš rozumět principu identifikace jedinců pomocí DNA analýzy? Chceš odhalovat úmyslné otravy, či falšování potravin? Forenzní analýza je atraktivní obor (vyučovaný v ČR pouze na VŠCHT Praha) propojující základy kriminalistické praxe s vědeckým přístupem k řešení analytických problémů, soudním lékařstvím a základy právního systému. → více

Specializace - Chemie a analýza potravin a výživa

V rámci studia se seznámíte nejen se složením různých kategorií potravin, doplňků stravy a fytofarmak, získáte i zajímavé poznatky přírodních surovinách používaných pro jejich výrobu. → více

Detaily programu

Jazyk výuky Český
Doba studia 3 roky
Forma studia Prezenční
Místo studia Praha
Kapacita 150 studentů
Kód programu B302
Studijní plán
Přihláška bude otevřena dne 10. ledna 2019
Technologie potravin

Technologie potravin

Předáme vám znalosti z mikrobiologie, potravinářských technologií i kontrolních metod. V kombinaci s dalšími vědními disciplínami získáte zásadní konkurenční výhodu na trhu práce. Jako absolventi budete řídit výrobu v potravinářských firmách, nebo můžete pokračovat v navazujícím magisterském studiu.

Získáte u nás přehled o průmyslové výrobě potravin, základních výrobních procesech, které se v potravinářském průmyslu uplatňují. Vedle technologických principů těchto procesů vám poskytneme také základní vědomosti v oblasti kontroly a řízení jakosti a správné výrobní a hygienické praxe v potravinářství. Porozumíte základním fyzikálně-chemickým a výživovým vlastnostem potravinářských surovin, změnám těchto vlastností v průběhu zpracování a základním principům, kterými zajišťujeme bezpečnost a údržnost potravin a potravinářských surovin.

 

Tento program je možné studovat také v Univerzitním centru v Litvínově.

 

Uplatnění

Uplatníte se zejména při řízení výroby v podnicích potravinářského průmyslu, kontrole a řízení jakosti ve výrobních podnicích a ve státních a regionálních inspekčních orgánech. Budete též kvalitně připraveni pro možnost pokračování v následném magisterském studiu, které je podobně strukturováno a přímo navazuje na tento bakalářský program. Z tohoto hlediska získáte bezkonkurenční základ z oblasti chemicko-inženýrské, jenž je nezbytný pro kvalitní navazující inženýrské studium. Vzhledem k udělovanému titulu Eurobakalář lze snadno pokračovat ve studiu nejen v ČR, ale i v zahraničí. Program je možné studovat i v Univerzitním centru VŠCHT Praha – Unipetrol v Litvínově-Záluží.

Detaily programu

Jazyk výuky Český
Doba studia 3 roky
Forma studia Prezenční
Místo studia Praha
Kapacita 80 studentů
Kód programu B303
Studijní plán
Přihláška bude otevřena dne 10. ledna 2019
Aktualizováno: 12.11.2018 11:16, Autor: Jan Kříž

VŠCHT Praha
Technická 5
166 28 Praha 6 – Dejvice
IČO: 60461373
DIČ: CZ60461373

Datová schránka: sp4j9ch

Copyright VŠCHT Praha 2014
Za informace odpovídá Oddělení komunikace, technický správce Výpočetní centrum

zobrazit plnou verzi