Imatrikulace FPBT se koná dne 15. 9. 2020 od 9h do 11h v posluchárně A I
Nezapomeňte, prosím, na společenský oděv, roušku a psací potřeby. Imatrikulace je povinná, pokud se nemůžete ze závažných důvodů dostavit, je potřeba se písemně omluvit.
Státní závěrečné zkoušky
Informace pro studenty III. ročníku - SZZ srpen/září 2020
Zápisy do letního semestru akademického roku 2019/2020
Pokyny pro zápis studentům I. ročníku - Biochemie a biotechnologie
Pokyny pro zápis studentům I. ročníku - Forenzní analýza a analýza potravin
Pokyny pro zápis studentům I. ročníku - Technologie potravin
Pokyny pro zápis studentům II. ročníku
Pokyny pro zápis studentům III. ročníku
Studium
→ Základní informace pro studenty
→ Kompletní přehled bakalářských studijních programů na VŠCHT
→ Obecné informace k bakalářskému studiu na VŠCHT
Bakalářské studijní programy
![]() |
Biochemie a biotechnologieBakalářský program, Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Program se skládá ze třech specializací. Stanete se odborníky v oblasti tradičních a moderních biotechnologických procesů. Získáte podrobné znalosti v oborech biochemických, molekulárně biologických, mikrobiologických ap. Pochopíte podstatu a význam přírodních látek v medicíně Budete výborně připraveni pro magisterské studium v programech Biochemie a buněčná biologie, Mikrobiologie a genové inženýrství, Biotechnologie a bioinženýrství a Přírodní látky a léčiva
POZOR: Z důvodu změn studijního plánu se liší předměty odkazované z této stránky od aktuálně vyučovaných. Na úpravě stránek se pracuje. PDF verze studijních plánů s opravenými daty. Specializace - Biotechnologie a bioinženýrství
Absolvent získá základní odborné znalosti a dovednosti týkající se tradičních biotechnologií (pivovarství/sladařství, lihovarství, vinařství a další), a dále biotechnologií produkujících čisté chemikálie, biologicky aktivní molekuly, biopaliva a získá kvalifikaci i na technologie řešící problémy životního prostředí.→ více
Specializace - Přírodní látky a léčiva
Absolvent získá základní odborné znalosti a dovednosti týkající se biotechnologií produkujících malé a velké farmaceuticky významné molekuly, čisté chemikálie (včetně produktů rostlinné i živočišné buňky), dále znalosti o procesu izolace, charakterizace a syntézy biologicky aktivních přírodních látek.→ více
Specializace - Biochemie a mikrobiologie
„Život je chemie“ není prázdné heslo – každá buňka, ať už lidský neuron či nejprimitivnější bakterie, funguje na základě komplexních chemických pochodů.→ více
Detaily programu
|
||||||||||||
![]() |
Forenzní analýza a analýza potravinBakalářský program, Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Studijní program založený na důkladných znalostech jak chemie, tak biologie, s důrazem na analytické dovednosti. Absolventi jsou žádanými experty jak v praxi, tak ve výzkumu. V rámci programu si budete volit ze dvou specializací – Forenzní analýzy a Chemie a analýzy potravin.
POZOR: Z důvodu změn studijního plánu se liší předměty odkazované z této stránky od aktuálně vyučovaných. Na úpravě stránek se pracuje. PDF verze studijních plánů s opravenými daty. Specializace - Forenzní analýza
Chceš rozumět principu identifikace jedinců pomocí DNA analýzy? Chceš odhalovat úmyslné otravy, či falšování potravin? Forenzní analýza je atraktivní obor (vyučovaný v ČR pouze na VŠCHT Praha) propojující základy kriminalistické praxe s vědeckým přístupem k řešení analytických problémů, soudním lékařstvím a základy právního systému.→ více
Specializace - Chemie a analýza potravin a výživa
V rámci studia se seznámíte nejen se složením různých kategorií potravin, doplňků stravy a fytofarmak, získáte i zajímavé poznatky přírodních surovinách používaných pro jejich výrobu.→ více
Detaily programu
|
||||||||||||
![]() |
Technologie potravinBakalářský program, Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Předáme vám znalosti z mikrobiologie, potravinářských technologií i kontrolních metod. V kombinaci s dalšími vědními disciplínami získáte zásadní konkurenční výhodu na trhu práce. Jako absolventi budete řídit výrobu v potravinářských firmách, nebo můžete pokračovat v navazujícím magisterském studiu. Získáte u nás přehled o průmyslové výrobě potravin, základních výrobních procesech, které se v potravinářském průmyslu uplatňují. Vedle technologických principů těchto procesů vám poskytneme také základní vědomosti v oblasti kontroly a řízení jakosti a správné výrobní a hygienické praxe v potravinářství. Porozumíte základním fyzikálně-chemickým a výživovým vlastnostem potravinářských surovin, změnám těchto vlastností v průběhu zpracování a základním principům, kterými zajišťujeme bezpečnost a údržnost potravin a potravinářských surovin.
Tento program je možné studovat také v Univerzitním centru v Litvínově.
UplatněníUplatníte se zejména při řízení výroby v podnicích potravinářského průmyslu, kontrole a řízení jakosti ve výrobních podnicích a ve státních a regionálních inspekčních orgánech. Budete též kvalitně připraveni pro možnost pokračování v následném magisterském studiu, které je podobně strukturováno a přímo navazuje na tento bakalářský program. Z tohoto hlediska získáte bezkonkurenční základ z oblasti chemicko-inženýrské, jenž je nezbytný pro kvalitní navazující inženýrské studium. Vzhledem k udělovanému titulu Eurobakalář lze snadno pokračovat ve studiu nejen v ČR, ale i v zahraničí. Program je možné studovat i v Univerzitním centru VŠCHT Praha – Unipetrol v Litvínově-Záluží. Detaily programu
|
||||||||||||
![]() |
Technologie potravin (Univerzitní centrum v Litvínově)Bakalářský program, Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Předáme vám znalosti z mikrobiologie, potravinářských technologií i kontrolních metod. V kombinaci s dalšími vědními disciplínami získáte zásadní konkurenční výhodu na trhu práce. Jako absolventi budete řídit výrobu v potravinářských firmách, nebo můžete pokračovat v navazujícím magisterském studiu. Získáte u nás přehled o průmyslové výrobě potravin, základních výrobních procesech, které se v potravinářském průmyslu uplatňují. Vedle technologických principů těchto procesů vám poskytneme také základní vědomosti v oblasti kontroly a řízení jakosti a správné výrobní a hygienické praxe v potravinářství. Porozumíte základním fyzikálně-chemickým a výživovým vlastnostem potravinářských surovin, změnám těchto vlastností v průběhu zpracování a základním principům, kterými zajišťujeme bezpečnost a údržnost potravin a potravinářských surovin. Studijní plán studia v Litvínově bude odpovídat programu "Technologie potravin" v Praze. Studijní plán bude časově upraven v rámci organizace studia v univerzitním centru. UplatněníUplatníte se zejména při řízení výroby v podnicích potravinářského průmyslu, kontrole a řízení jakosti ve výrobních podnicích a ve státních a regionálních inspekčních orgánech. Budete též kvalitně připraveni pro možnost pokračování v následném magisterském studiu, které je podobně strukturováno a přímo navazuje na tento bakalářský program. Z tohoto hlediska získáte bezkonkurenční základ z oblasti chemicko-inženýrské, jenž je nezbytný pro kvalitní navazující inženýrské studium. Vzhledem k udělovanému titulu Eurobakalář lze snadno pokračovat ve studiu nejen v ČR, ale i v zahraničí. Program je možné studovat i v Univerzitním centru VŠCHT Praha – Unipetrol v Litvínově-Záluží. Detaily programu
|