Počkejte prosím chvíli...
Nepřihlášený uživatel
Nacházíte se: VŠCHT PrahaFPBT  → Studium → Bakalářské studium
iduzel: 7424
idvazba: 8399
šablona: stranka
čas: 14.4.2021 09:01:30
verze: 4827
uzivatel:
remoteAPIs: https://cis-web-test.vscht.cz/redirect/
branch: trunk
Obnovit | RAW

Bakalářské studium

Zápisy do letního semestru akademického roku 2020/2021

Zápisy pro všechny studenty FPBT probíhají  od 22. 2. 2021 do 8. 3. 2021 dle informací a pokynů v SIS.

Pro studenty, kteří mají prodloužené zkouškové období, je zápis do 1. 4. 2021 (nezapomeňte ale, že na rozvrh se musíte přihlásit v řádném termínu).

V případě, že má student splněny všechny studijní povinnosti, může požádat o zápis formou e-mailu před tímto termínem.

Vzhledem k současné situaci budou zápisy probíhat on-line formou, pouze v nutném případě (vyřízení prodloužení zkouškového období, MSP nebo ukončení studia), si student domluví schůzku na děkanátu.

Studenti 3. ročníku bakalářského studia, kteří se musí dostavit k zápisu osobně, si předem domluví schůzku se svou studijní referentkou .

Více informací naleznete pod jednotlivými odkazy níže. Studentovi, který si zápis nevyřídí, bude studium ukončeno.

Pokyny pro  zápis  studentům  1. ročníku

Pokyny pro  zápis  studentům  2. ročníku

Pokyny pro  zápis  studentům  3. ročníku

Státní závěrečné zkoušky

Informace pro studenty III. ročníku  - SZZ srpen/září 2020

Studium

→ Základní informace pro studenty

→ Kompletní přehled bakalářských studijních programů na VŠCHT

→ Obecné informace k bakalářskému studiu na VŠCHT  

Bakalářské studijní programy

Biochemie a biotechnologie

Biochemie a biotechnologie

Program se skládá ze třech specializací. Stanete se odborníky v oblasti tradičních a moderních biotechnologických procesů. Získáte podrobné znalosti v oborech biochemických, molekulárně biologických, mikrobiologických ap. Pochopíte podstatu a význam přírodních látek v medicíně Budete výborně připraveni pro magisterské studium v programech Biochemie a buněčná biologie, Mikrobiologie a genové inženýrství, Biotechnologie a bioinženýrství a Přírodní látky a léčiva

 

POZOR: Z důvodu změn studijního plánu se liší předměty odkazované z této stránky od aktuálně vyučovaných. Na úpravě stránek se pracuje. PDF verze studijních plánů s opravenými daty.

Specializace - Biotechnologie a bioinženýrství

Absolvent získá základní odborné znalosti a dovednosti týkající se tradičních biotechnologií (pivovarství/sladařství, lihovarství, vinařství a další), a dále biotechnologií produkujících čisté chemikálie, biologicky aktivní molekuly, biopaliva a získá kvalifikaci i na technologie řešící problémy životního prostředí.→ více

Specializace - Přírodní látky a léčiva

Absolvent získá základní odborné znalosti a dovednosti týkající se biotechnologií produkujících malé a velké farmaceuticky významné molekuly, čisté chemikálie (včetně produktů rostlinné i živočišné buňky), dále znalosti o procesu izolace, charakterizace a syntézy biologicky aktivních přírodních látek.→ více

Specializace - Biochemie a mikrobiologie

„Život je chemie“ není prázdné heslo – každá buňka, ať už lidský neuron či nejprimitivnější bakterie, funguje na základě komplexních chemických pochodů.→ více

Detaily programu

Jazyk výuky Český
Doba studia 3 roky
Forma studia Prezenční
Místo studia Praha
Kapacita 150 studentů
Kód programu B301
Studijní plán
Přihláška bude otevřena dne 10. ledna 2020
Forenzní analýza a analýza potravin

Forenzní analýza a analýza potravin

Studijní program založený na důkladných znalostech jak chemie, tak biologie, s důrazem na analytické dovednosti. Absolventi jsou žádanými experty jak v praxi, tak ve výzkumu. V rámci programu si budete volit ze dvou specializací – Forenzní analýzy a Chemie a analýzy potravin.

 

POZOR: Z důvodu změn studijního plánu se liší předměty odkazované z této stránky od aktuálně vyučovaných. Na úpravě stránek se pracuje. PDF verze studijních plánů s opravenými daty.

Specializace - Forenzní analýza

Chceš rozumět principu identifikace jedinců pomocí DNA analýzy? Chceš odhalovat úmyslné otravy, či falšování potravin? Forenzní analýza je atraktivní obor (vyučovaný v ČR pouze na VŠCHT Praha) propojující základy kriminalistické praxe s vědeckým přístupem k řešení analytických problémů, soudním lékařstvím a základy právního systému.→ více

Specializace - Chemie a analýza potravin a výživa

V rámci studia se seznámíte nejen se složením různých kategorií potravin, doplňků stravy a fytofarmak, získáte i zajímavé poznatky přírodních surovinách používaných pro jejich výrobu.→ více

Detaily programu

Jazyk výuky Český
Doba studia 3 roky
Forma studia Prezenční
Místo studia Praha
Kapacita 150 studentů
Kód programu B302
Studijní plán
Přihláška bude otevřena dne 10. ledna 2020
Technologie potravin

Technologie potravin

Předáme vám znalosti z mikrobiologie, potravinářských technologií i kontrolních metod. V kombinaci s dalšími vědními disciplínami získáte zásadní konkurenční výhodu na trhu práce. Jako absolventi budete řídit výrobu v potravinářských firmách, nebo můžete pokračovat v navazujícím magisterském studiu.

Získáte u nás přehled o průmyslové výrobě potravin, základních výrobních procesech, které se v potravinářském průmyslu uplatňují. Vedle technologických principů těchto procesů vám poskytneme také základní vědomosti v oblasti kontroly a řízení jakosti a správné výrobní a hygienické praxe v potravinářství. Porozumíte základním fyzikálně-chemickým a výživovým vlastnostem potravinářských surovin, změnám těchto vlastností v průběhu zpracování a základním principům, kterými zajišťujeme bezpečnost a údržnost potravin a potravinářských surovin.

 

Tento program je možné studovat také v Univerzitním centru v Litvínově.

 

Uplatnění

Uplatníte se zejména při řízení výroby v podnicích potravinářského průmyslu, kontrole a řízení jakosti ve výrobních podnicích a ve státních a regionálních inspekčních orgánech. Budete též kvalitně připraveni pro možnost pokračování v následném magisterském studiu, které je podobně strukturováno a přímo navazuje na tento bakalářský program. Z tohoto hlediska získáte bezkonkurenční základ z oblasti chemicko-inženýrské, jenž je nezbytný pro kvalitní navazující inženýrské studium. Vzhledem k udělovanému titulu Eurobakalář lze snadno pokračovat ve studiu nejen v ČR, ale i v zahraničí. Program je možné studovat i v Univerzitním centru VŠCHT Praha – Unipetrol v Litvínově-Záluží.

Detaily programu

Jazyk výuky Český
Doba studia 3 roky
Forma studia Prezenční
Místo studia Praha
Kapacita 80 studentů
Kód programu B303
Studijní plán
Přihláška bude otevřena dne 10. ledna 2020
Technologie potravin (Univerzitní centrum v Litvínově)

Technologie potravin (Univerzitní centrum v Litvínově)

Předáme vám znalosti z mikrobiologie, potravinářských technologií i kontrolních metod. V kombinaci s dalšími vědními disciplínami získáte zásadní konkurenční výhodu na trhu práce. Jako absolventi budete řídit výrobu v potravinářských firmách, nebo můžete pokračovat v navazujícím magisterském studiu.

Získáte u nás přehled o průmyslové výrobě potravin, základních výrobních procesech, které se v potravinářském průmyslu uplatňují. Vedle technologických principů těchto procesů vám poskytneme také základní vědomosti v oblasti kontroly a řízení jakosti a správné výrobní a hygienické praxe v potravinářství. Porozumíte základním fyzikálně-chemickým a výživovým vlastnostem potravinářských surovin, změnám těchto vlastností v průběhu zpracování a základním principům, kterými zajišťujeme bezpečnost a údržnost potravin a potravinářských surovin. Studijní plán studia v Litvínově bude odpovídat programu "Technologie potravin" v Praze. Studijní plán bude časově upraven v rámci organizace studia v univerzitním centru.

Uplatnění

Uplatníte se zejména při řízení výroby v podnicích potravinářského průmyslu, kontrole a řízení jakosti ve výrobních podnicích a ve státních a regionálních inspekčních orgánech. Budete též kvalitně připraveni pro možnost pokračování v následném magisterském studiu, které je podobně strukturováno a přímo navazuje na tento bakalářský program. Z tohoto hlediska získáte bezkonkurenční základ z oblasti chemicko-inženýrské, jenž je nezbytný pro kvalitní navazující inženýrské studium. Vzhledem k udělovanému titulu Eurobakalář lze snadno pokračovat ve studiu nejen v ČR, ale i v zahraničí. Program je možné studovat i v Univerzitním centru VŠCHT Praha – Unipetrol v Litvínově-Záluží.

Detaily programu

Jazyk výuky Český
Doba studia 3 roky
Forma studia Prezenční
Místo studia Litvínov
Kapacita 20 studentů
Kód programu B303_L
Studijní plán

Studijní program: None

Studijní obor Místo studia Doba studia Kapacita
Biochemie a biotechnologie Praha 3 roky neuvedena
Forenzní analýza a analýza potravin Praha 3 roky neuvedena
Technologie potravin Praha 3 roky neuvedena
Technologie potravin (Litvínov) Litvínov 3 roky neuvedena

Studijní program: Forenzní analýza

Studijní obor Místo studia Doba studia Kapacita
Forenzní analýza Praha 3 roky neuvedena

Studijní program: Chemistry and Technology

Studijní obor Místo studia Doba studia Kapacita
Chemistry and Technology Praha 3 roky neuvedena

Studijní program: Potravinářská a biochemická technologie

Studijní obor Místo studia Doba studia Kapacita
Chemie a analýza potravin Praha 3 roky neuvedena
Technologie potravin Praha 3 roky neuvedena

Studijní program: None

Biochemie a biotechnologie
Forma prezenční
Místo studia Praha
Doba studia 3 roky
Kapacita neuvedena
Forenzní analýza a analýza potravin
Forma prezenční
Místo studia Praha
Doba studia 3 roky
Kapacita neuvedena
Technologie potravin
Forma prezenční
Místo studia Praha
Doba studia 3 roky
Kapacita neuvedena
Technologie potravin (Litvínov)
Forma prezenční
Místo studia Litvínov
Doba studia 3 roky
Kapacita neuvedena

Studijní program: Forenzní analýza

Forenzní analýza
Forma prezenční
Místo studia Praha
Doba studia 3 roky
Kapacita neuvedena

Studijní program: Chemistry and Technology

Chemistry and Technology
Forma prezenční
Místo studia Praha
Doba studia 3 roky
Kapacita neuvedena

Studijní program: Potravinářská a biochemická technologie

Chemie a analýza potravin
Forma prezenční, kombinovaná
Místo studia Praha
Doba studia 3 roky
Kapacita neuvedena
Technologie potravin
Forma prezenční, kombinovaná
Místo studia Praha
Doba studia 3 roky
Kapacita neuvedena
Aktualizováno: 8.2.2021 16:05, Autor: Blanka Morchová


VŠCHT Praha
Technická 5
166 28 Praha 6 – Dejvice
IČO: 60461373
DIČ: CZ60461373

Datová schránka: sp4j9ch

Copyright VŠCHT Praha 2014
Za informace odpovídá Oddělení komunikace, technický správce Výpočetní centrum

zobrazit plnou verzi