Počkejte prosím chvíli...
Nepřihlášený uživatel
Nacházíte se: VŠCHT PrahaFPBT  → Studium → Bakalářské studium
iduzel: 7424
idvazba: 8399
šablona: stranka
čas: 28.10.2020 02:58:46
verze: 4727
uzivatel:
remoteAPIs: https://cis-web-test.vscht.cz/redirect/
branch: trunk
Obnovit | RAW

Bakalářské studium

Imatrikulace FPBT se koná dne 15. 9. 2020 od 9h do 11h v posluchárně A I

Nezapomeňte, prosím, na společenský oděv, roušku a psací potřeby. Imatrikulace je povinná, pokud se nemůžete ze závažných důvodů dostavit, je potřeba se písemně omluvit.

Státní závěrečné zkoušky

Informace pro studenty III. ročníku  - SZZ srpen/září 2020

Zápisy do letního semestru akademického roku 2019/2020

Pokyny pro  zápis  studentům  I. ročníku - Biochemie a biotechnologie

Pokyny pro  zápis  studentům  I. ročníku - Forenzní analýza a analýza potravin

Pokyny pro  zápis  studentům  I. ročníku - Technologie potravin

Pokyny pro  zápis  studentům  II. ročníku

Pokyny pro  zápis studentům III. ročníku

 

Studium

→ Základní informace pro studenty

→ Kompletní přehled bakalářských studijních programů na VŠCHT

→ Obecné informace k bakalářskému studiu na VŠCHT  

Bakalářské studijní programy

Biochemie a biotechnologie

Biochemie a biotechnologie

Program se skládá ze třech specializací. Stanete se odborníky v oblasti tradičních a moderních biotechnologických procesů. Získáte podrobné znalosti v oborech biochemických, molekulárně biologických, mikrobiologických ap. Pochopíte podstatu a význam přírodních látek v medicíně Budete výborně připraveni pro magisterské studium v programech Biochemie a buněčná biologie, Mikrobiologie a genové inženýrství, Biotechnologie a bioinženýrství a Přírodní látky a léčiva

 

POZOR: Z důvodu změn studijního plánu se liší předměty odkazované z této stránky od aktuálně vyučovaných. Na úpravě stránek se pracuje. PDF verze studijních plánů s opravenými daty.

Specializace - Biotechnologie a bioinženýrství

Absolvent získá základní odborné znalosti a dovednosti týkající se tradičních biotechnologií (pivovarství/sladařství, lihovarství, vinařství a další), a dále biotechnologií produkujících čisté chemikálie, biologicky aktivní molekuly, biopaliva a získá kvalifikaci i na technologie řešící problémy životního prostředí.→ více

Specializace - Přírodní látky a léčiva

Absolvent získá základní odborné znalosti a dovednosti týkající se biotechnologií produkujících malé a velké farmaceuticky významné molekuly, čisté chemikálie (včetně produktů rostlinné i živočišné buňky), dále znalosti o procesu izolace, charakterizace a syntézy biologicky aktivních přírodních látek.→ více

Specializace - Biochemie a mikrobiologie

„Život je chemie“ není prázdné heslo – každá buňka, ať už lidský neuron či nejprimitivnější bakterie, funguje na základě komplexních chemických pochodů.→ více

Detaily programu

Jazyk výuky Český
Doba studia 3 roky
Forma studia Prezenční
Místo studia Praha
Kapacita 150 studentů
Kód programu B301
Studijní plán
Přihláška bude otevřena dne 10. ledna 2020
Forenzní analýza a analýza potravin

Forenzní analýza a analýza potravin

Studijní program založený na důkladných znalostech jak chemie, tak biologie, s důrazem na analytické dovednosti. Absolventi jsou žádanými experty jak v praxi, tak ve výzkumu. V rámci programu si budete volit ze dvou specializací – Forenzní analýzy a Chemie a analýzy potravin.

 

POZOR: Z důvodu změn studijního plánu se liší předměty odkazované z této stránky od aktuálně vyučovaných. Na úpravě stránek se pracuje. PDF verze studijních plánů s opravenými daty.

Specializace - Forenzní analýza

Chceš rozumět principu identifikace jedinců pomocí DNA analýzy? Chceš odhalovat úmyslné otravy, či falšování potravin? Forenzní analýza je atraktivní obor (vyučovaný v ČR pouze na VŠCHT Praha) propojující základy kriminalistické praxe s vědeckým přístupem k řešení analytických problémů, soudním lékařstvím a základy právního systému.→ více

Specializace - Chemie a analýza potravin a výživa

V rámci studia se seznámíte nejen se složením různých kategorií potravin, doplňků stravy a fytofarmak, získáte i zajímavé poznatky přírodních surovinách používaných pro jejich výrobu.→ více

Detaily programu

Jazyk výuky Český
Doba studia 3 roky
Forma studia Prezenční
Místo studia Praha
Kapacita 150 studentů
Kód programu B302
Studijní plán
Přihláška bude otevřena dne 10. ledna 2020
Technologie potravin

Technologie potravin

Předáme vám znalosti z mikrobiologie, potravinářských technologií i kontrolních metod. V kombinaci s dalšími vědními disciplínami získáte zásadní konkurenční výhodu na trhu práce. Jako absolventi budete řídit výrobu v potravinářských firmách, nebo můžete pokračovat v navazujícím magisterském studiu.

Získáte u nás přehled o průmyslové výrobě potravin, základních výrobních procesech, které se v potravinářském průmyslu uplatňují. Vedle technologických principů těchto procesů vám poskytneme také základní vědomosti v oblasti kontroly a řízení jakosti a správné výrobní a hygienické praxe v potravinářství. Porozumíte základním fyzikálně-chemickým a výživovým vlastnostem potravinářských surovin, změnám těchto vlastností v průběhu zpracování a základním principům, kterými zajišťujeme bezpečnost a údržnost potravin a potravinářských surovin.

 

Tento program je možné studovat také v Univerzitním centru v Litvínově.

 

Uplatnění

Uplatníte se zejména při řízení výroby v podnicích potravinářského průmyslu, kontrole a řízení jakosti ve výrobních podnicích a ve státních a regionálních inspekčních orgánech. Budete též kvalitně připraveni pro možnost pokračování v následném magisterském studiu, které je podobně strukturováno a přímo navazuje na tento bakalářský program. Z tohoto hlediska získáte bezkonkurenční základ z oblasti chemicko-inženýrské, jenž je nezbytný pro kvalitní navazující inženýrské studium. Vzhledem k udělovanému titulu Eurobakalář lze snadno pokračovat ve studiu nejen v ČR, ale i v zahraničí. Program je možné studovat i v Univerzitním centru VŠCHT Praha – Unipetrol v Litvínově-Záluží.

Detaily programu

Jazyk výuky Český
Doba studia 3 roky
Forma studia Prezenční
Místo studia Praha
Kapacita 80 studentů
Kód programu B303
Studijní plán
Přihláška bude otevřena dne 10. ledna 2020
Technologie potravin (Univerzitní centrum v Litvínově)

Technologie potravin (Univerzitní centrum v Litvínově)

Předáme vám znalosti z mikrobiologie, potravinářských technologií i kontrolních metod. V kombinaci s dalšími vědními disciplínami získáte zásadní konkurenční výhodu na trhu práce. Jako absolventi budete řídit výrobu v potravinářských firmách, nebo můžete pokračovat v navazujícím magisterském studiu.

Získáte u nás přehled o průmyslové výrobě potravin, základních výrobních procesech, které se v potravinářském průmyslu uplatňují. Vedle technologických principů těchto procesů vám poskytneme také základní vědomosti v oblasti kontroly a řízení jakosti a správné výrobní a hygienické praxe v potravinářství. Porozumíte základním fyzikálně-chemickým a výživovým vlastnostem potravinářských surovin, změnám těchto vlastností v průběhu zpracování a základním principům, kterými zajišťujeme bezpečnost a údržnost potravin a potravinářských surovin. Studijní plán studia v Litvínově bude odpovídat programu "Technologie potravin" v Praze. Studijní plán bude časově upraven v rámci organizace studia v univerzitním centru.

Uplatnění

Uplatníte se zejména při řízení výroby v podnicích potravinářského průmyslu, kontrole a řízení jakosti ve výrobních podnicích a ve státních a regionálních inspekčních orgánech. Budete též kvalitně připraveni pro možnost pokračování v následném magisterském studiu, které je podobně strukturováno a přímo navazuje na tento bakalářský program. Z tohoto hlediska získáte bezkonkurenční základ z oblasti chemicko-inženýrské, jenž je nezbytný pro kvalitní navazující inženýrské studium. Vzhledem k udělovanému titulu Eurobakalář lze snadno pokračovat ve studiu nejen v ČR, ale i v zahraničí. Program je možné studovat i v Univerzitním centru VŠCHT Praha – Unipetrol v Litvínově-Záluží.

Detaily programu

Jazyk výuky Český
Doba studia 3 roky
Forma studia Prezenční
Místo studia Litvínov
Kapacita 20 studentů
Kód programu B303_L
Studijní plán

Studijní program: Forenzní analýza

Studijní obor Místo studia Doba studia Kapacita
Forenzní analýza Praha 3 roky 100

Studijní program: Chemistry and Technology

Studijní obor Místo studia Doba studia Kapacita
Chemistry and Technology (Specialization in Food and Biochemical Technology) Praha 3 roky 10

Studijní program: Potravinářská a biochemická technologie

Studijní obor Místo studia Doba studia Kapacita
Biochemie a biotechnologie Praha 3 roky 100
Chemie a analýza potravin Praha 3 roky 80
Technologie potravin
oboru byla udělena akreditace EUROBAKALÁŘ®
Praha 3 roky 80
Technologie potravin (Univerzitní centrum VŠCHT Praha - Unipetrol)
oboru byla udělena akreditace EUROBAKALÁŘ®
Litvínov 3 roky 20

Studijní program: Syntéza a výroba léčiv

Studijní obor Místo studia Doba studia Kapacita
Biotechnologie léčiv Praha 3 roky 60

Studijní program: Forenzní analýza

Forenzní analýza
Forma prezenční
Místo studia Praha
Doba studia 3 roky
Kapacita 100

Studijní program: Chemistry and Technology

Chemistry and Technology (Specialization in Food and Biochemical Technology)
Forma prezenční
Místo studia Praha
Doba studia 3 roky
Kapacita 10

Studijní program: Potravinářská a biochemická technologie

Biochemie a biotechnologie
Forma prezenční, kombinovaná
Místo studia Praha
Doba studia 3 roky
Kapacita 100
Chemie a analýza potravin
Forma prezenční, kombinovaná
Místo studia Praha
Doba studia 3 roky
Kapacita 80
Technologie potravin
oboru byla udělena akreditace EUROBAKALÁŘ®
Forma prezenční, kombinovaná
Místo studia Praha
Doba studia 3 roky
Kapacita 80
Technologie potravin (Univerzitní centrum VŠCHT Praha - Unipetrol)
oboru byla udělena akreditace EUROBAKALÁŘ®
Forma prezenční, kombinovaná
Místo studia Litvínov
Doba studia 3 roky
Kapacita 20

Studijní program: Syntéza a výroba léčiv

Biotechnologie léčiv
Forma prezenční
Místo studia Praha
Doba studia 3 roky
Kapacita 60
Aktualizováno: 9.9.2020 13:53, Autor: Blanka Morchová


VŠCHT Praha
Technická 5
166 28 Praha 6 – Dejvice
IČO: 60461373
DIČ: CZ60461373

Datová schránka: sp4j9ch

Copyright VŠCHT Praha 2014
Za informace odpovídá Oddělení komunikace, technický správce Výpočetní centrum

zobrazit plnou verzi