Ústav biotechnologie
Ústav biochemie a mikrobiologie
- Laboratoř bioafinitních technik (prof. Ing. Pavel Rauch, DrSc.)
- Laboratoř biochemie rostlin (prof. RNDr. Olga Velentová, CSc.)
- Laboratoř biochemie proteinů s technologickým potenciálem (prof. Ing. Blanka Králová, CSc.)
- Laboratoř hmotnostní spektrometrie (prof. RNDr. Milan Kodíček, CSc.)
- Laboratoř imunochemických a mikrobiologických metod (doc. Ing. Igor Hochel, CSc.)
- Laboratoř živočišné biochemie (RNDr. Jarmila Zídková, CSc.)
- Laboratoř molekulární biologie a virologie (prof. Ing. Tomáš Ruml, CSc.)
- Laboratoř aplikované mikrobiologie (prof. Dr. Ing. Martina Macková;)
- Laboratoř metalomiky a bioremediací těžkých kovů (doc. Ing. Pavel Kotrba, Ph.D.)
- Zkušební laboratoř Ústavu biochemie a mikrobiologie akreditovaná Českým institutem pro akreditaci jako zkušební laboratoř č. 1316.3 (prof. Ing. Kateřina Demnerová, CSc.)
- Společná laboratoř ÚOCHB a VŠCHT (doc. Ing. Tomáš Macek, CSc.; prof. Ing. Kateřina Demnerová, CSc.)
Ústav sacharidů a cereálií
Pracovní skupiny:
- Potravinářské procesy (prof.Ing.Zdeněk Bubník, CSc.)
- Analýza sacharidů a polysacharidy (Prof.Ing.Jana Čopíková,CSc.)
- Laboratoř cereální technologie a reologie (doc.Ing. Marie Hrušková, CSc.)
Ústav mléka, tuků a kosmetiky
Pracovní skupiny:
- Mikrobiologie oboru (doc.Ing.Milada Plocková, CSc.)
- Chemie a technologie mléka (doc. Ing. Ladislav Čurda, CSc.)
- Chemie a technologie tuků, detergentů a kosmetiky (prof.Ing.Vladimír Filip, CSc.)
Ústav analýzy potravin a výživy
- Pracovní skupina pro chemii potravin a přírodních produktů (prof. Ing. Jan Velíšek, DrSc.)
- Pracovní skupina pro analýzu potravin a přírodních produktů (prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.)
- Pracovní skupina pro senzorickou analýzu (Dr. Ing. Zdenka Panovská)Pracovní skupina pro výživu (doc. Ing. Jana Dostálová, CSc.; doc. Ing. Jan Pánek, CSc.)
- Metrologická a zkušební laboratoř - přidružená laboratoř Českého metrologického institutu; společné pracoviště Ústavu chemie a analýzy potravin a Ústavu analytické chemie FCHI VŠCHT Praha, akreditovaná Českým institutem pro akreditaci jako zkušební laboratoř č. 1316.2 (prof. Ing. Miloslav Suchánek, CSc.; prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.) http://uapv.vscht.cz/mzl
Ústav konzervace potravin
Pracovní skupiny:
- Úchova potravin – optimalizace stability, kvality a bezpečnosti potravin (doc. Ing. Helena Čížková, Ph.D.)
- Balení potravin a Nezávislá laboratoř balení potravin akreditovaná Českým institutem pro akreditaci jako zkušební laboratoř č. 1316 (doc. Ing. Jaroslav Dobiáš, CSc.)
- Technologie masa (prof. Ing. Petr Pipek, CSc.)
- Technologie ovoce a zeleniny (Ing. Rudolf Ševčík, Ph.D.)
- Analýza potravin (prof. Ing. František Kvasnička, CSc.)
- Potravinářská mikrobiologie (Dr. Ing. Miroslav Čeřovský)