|
Biotechnologie a bioinženýrství
Navazující magisterský program,
Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Biotechnologie umožňuje přetvářet suroviny, včetně odpadů z jiných odvětví, v souladu s přírodou, šetrně a hospodárně, na různé produkty – potraviny, biopaliva, léky, chemikálie, prostředky na podporu růstu rostlin a další. Zaujalo vás to a chcete těmto procesům do hloubky rozumět? Pak si vyberte podle svého zaměření jednu ze specializací studijního programu, který vám umožní získat potřebné znalosti z chemických, biologických, inženýrských a dalších oborů. V rámci studia se budete podílet na řešení výzkumných projektů nebo vývoji technologií často i ve spolupráci s průmyslovými podniky. Program je výbornou volbou, jak pro ty, kteří chtějí po získání inženýrského titulu pracovat v průmyslu, státní sféře, kontrolních laboratořích založit si vlastní start-up, tak pro ty, kteří chtějí pokračovat v doktorském studiu. Uplatnění
Specializace - Biotechnologie a bioinženýrství
Specializace Biotechnologie a bioinženýrství vám poskytne širší přehled o využití biotechnologie v potravinářství, ochraně životního prostředí a udržitelné produkci speciálních chemikálií včetně biopaliv nebo léků. Po absolvování specializace byste měli získat nezbytné penzum znalostí, ale hlavně schopnost samostatně řešit komplexní úlohy, spolupracovat v týmu a přicházet s originálním řešením. Při studiu se budete věnovat povinným chemickým, biologickým a inženýrským předmětům, jejichž součástí je řešení praktických úkolů. Své finální zaměření můžete ovlivnit sami volbou volitelných předmětů stejně jako volbou tématu diplomové práce.
→ více
Specializace - Sladařství a pivovarství
Cílem specializace je poskytnout studentům kombinaci teoretických a praktických kompetencí se zaměřením na sladařství, pivovarství a příbuzné obory. Soubor předmětů je sestaven tak, aby spojoval teoretické a praktické znalosti inženýrských aspektů sladařské a pivovarské výroby, mikrobiologie provozních i kontaminujících mikroorganismů, a způsobů zajištění stálé kvality produktu. Součástí výuky je praktická výroba sladu a piva na čtvrprovozním zařízení i senzorické hodnocení produktu.
→ více
Detaily programu
|
Nacházíte se: VŠCHT Praha – FPBT → Studium → Uchazeč o studium na FPBT → Navazující magisterské programy → Detail programu
Aktualizováno: 3.11.2021 10:49, Autor: Jan Kříž

