Počkejte prosím chvíli...
Nepřihlášený uživatel
Nacházíte se: VŠCHT PrahaFPBT  → Studium → Uchazeč o studium na FPBT → Navazující magisterské programy → Detail programu

Chemie a analýza potravin a přírodních produktů

Chemie a analýza potravin a přírodních produktů

Navazující magisterský program, Fakulta potravinářské a biochemické technologie

Stanete se experty v oblasti hodnocení jakosti a autenticity potravin/přírodních produktů. Dokážete stanovit vliv složení diety na zdraví konzumentů s přihlédnutím k bioaktivním složkám. V rámci studia získáte hluboké teoretické i praktické znalosti v klíčových disciplínách oboru, kterými jsou moderní chemie a analýza potravin, přírodních surovin, případně biologických matric. Seznámíte se s nejmodernějšími izolačními, separačními a detekčními technikami umožňujícími nejen charakterizaci složení potravin, použitých surovin, doplňků stravy apod., ale i prokázání falšování či potvrzení autenticity. Příkladem další unikátní aplikace moderních instrumentálních metod je screening markerů expozice populace různými typy kontaminantů či toxinů nebo hledání rizikových/psychotropních chemických sloučenin při forenzních šetřeních. Pro realizaci laboratorních experimentů je k dispozici špičková instrumentace, v řadě případů se studenti ve spolupráci se světovými firmami podílí na vývoji nových aplikací, včetně těch, které jsou vyvolány aktuálními krizovými situacemi. Diplomové práce, kterými je studium zakončeno a které řeší aktuální problémy v daném oboru, jsou součástí tuzemských i mezinárodních projektů. Díky širokým interdisciplinárním znalostem i vysokému odbornému kreditu vyučujících je po absolventech oboru mimořádná poptávka v ČR i zahraničí.

Uplatnění

  • Výzkumné organizace
  • Vědecká a akademická pracoviště
  • Potravinářské a chemické firmy
  • Farmaceutické firmy
  • Státní instituce
  • Forenzní pracoviště
  • Analytické a kontrolní laboratoře
  • Oddělení kontroly kvality
  • Manažerské pozice

Detaily programu

Jazyk výuky český
Doba studia 2 roky
Forma studia prezenční
Garant studia Jana Pulkrabová
Místo studia Praha
Kapacita 30 studentů
Kód akreditace (MŠMT kód) N0531A130010
VŠCHT kód N307
Aktualizováno: 3.11.2021 10:49, Autor: Jan Kříž

VŠCHT Praha
Technická 5
166 28 Praha 6 – Dejvice
IČ: 60461373
DIČ: CZ60461373

Datová schránka: sp4j9ch

Za informace odpovídá: Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Technický správce: Výpočetní centrum

Copyright VŠCHT Praha
zobrazit mobilní verzi