|
Chemie a analýza potravin a přírodních produktů
Navazující magisterský program,
Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Stanete se experty na hodnocení jakosti a autenticity potravin i přírodních produktů. Naučíte se posuzovat vliv složení stravy na lidské zdraví s ohledem na bioaktivní složky a jejich účinky. Během studia získáte hluboké teoretické znalosti a praktické dovednosti v klíčových disciplínách, jako jsou moderní chemie potravin, a analýza potravin, přírodních surovin a biologických matric. Osvojíte si práci s nejmodernějšími izolačními, separačními a detekčními technikami, které umožňují nejen detailní analýzu složení potravin a doplňků stravy, ale také odhalení falšování či potvrzení jejich autenticity. Příkladem další unikátní aplikace moderních instrumentálních metod je screeningu markerů expozice populace různými typy kontaminantů a toxinů nebo hledání rizikových/psychotropních chemických sloučenin při forenzních šetřeních. Pro realizaci laboratorních experimentů je k dispozici špičková instrumentace, a v řadě případů se studenti ve spolupráci se světovými firmami podílí na vývoji nových aplikací, včetně těch, které jsou vyvolány aktuálními krizovými situacemi. Diplomové práce, kterými je studium zakončeno a které řeší aktuální problémy v daném oboru, jsou součástí tuzemských i mezinárodních projektů. Díky širokým interdisciplinárním znalostem a vysoké odbornosti vyučujících je o absolventy programu dlouhodobě vysoký zájem, a to jak v České republice, tak v zahraničí. Uplatnění
Detaily programu
|
Nacházíte se: VŠCHT Praha – FPBT → Studium → Uchazeč o studium na FPBT → Navazující magisterské programy → Detail programu
Aktualizováno: 3.11.2021 10:49, Autor: Jan Kříž

