Počkejte prosím chvíli...
Nepřihlášený uživatel
Nacházíte se: VŠCHT PrahaFPBT  → Studium → Magisterské studium → Detail programu

Chemie a analýza potravin a přírodních produktů

Chemie a analýza potravin a přírodních produktů

Navazující magisterský program, Fakulta potravinářské a biochemické technologie

Stanete se experty na hodnocení jakosti a autenticity potravin i přírodních produktů. Naučíte se posuzovat vliv složení stravy na lidské zdraví s ohledem na bioaktivní složky a jejich účinky. Během studia získáte hluboké teoretické znalosti a praktické dovednosti v klíčových disciplínách, jako jsou moderní chemie potravin, a analýza potravin, přírodních surovin a biologických matric. Osvojíte si práci s nejmodernějšími izolačními, separačními a detekčními technikami, které umožňují nejen detailní analýzu složení potravin a doplňků stravy, ale také odhalení falšování či potvrzení jejich autenticity. Příkladem další unikátní aplikace moderních instrumentálních metod je screeningu markerů expozice populace různými typy kontaminantů a toxinů nebo hledání rizikových/psychotropních chemických sloučenin při forenzních šetřeních. Pro realizaci laboratorních experimentů je k dispozici špičková instrumentace, a v řadě případů se studenti ve spolupráci se světovými firmami podílí na vývoji nových aplikací, včetně těch, které jsou vyvolány aktuálními krizovými situacemi. Diplomové práce, kterými je studium zakončeno a které řeší aktuální problémy v daném oboru, jsou součástí tuzemských i mezinárodních projektů. Díky širokým interdisciplinárním znalostem a vysoké odbornosti vyučujících je o absolventy programu dlouhodobě vysoký zájem, a to jak v České republice, tak v zahraničí.

Uplatnění

  • Výzkumné organizace
  • Vědecká a akademická pracoviště
  • Potravinářské a chemické firmy
  • Farmaceutické firmy
  • Státní instituce
  • Forenzní pracoviště
  • Analytické a kontrolní laboratoře
  • Oddělení kontroly kvality
  • Manažerské pozice

Detaily programu

Jazyk výuky český
Doba studia 2 roky
Forma studia prezenční
Garant studia Jana Pulkrabová
Místo studia Praha
Kapacita 30 studentů
Kód akreditace (MŠMT kód) N0531A130010
VŠCHT kód N307
Aktualizováno: 3.11.2021 09:41, Autor: Jan Kříž

VŠCHT Praha
Technická 5
166 28 Praha 6 – Dejvice
IČ: 60461373
DIČ: CZ60461373

Datová schránka: sp4j9ch

Za informace odpovídá: Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Technický správce: Výpočetní centrum

Copyright VŠCHT Praha
zobrazit plnou verzi