Počkejte prosím chvíli...
Nepřihlášený uživatel
CZČeština ENAngličtina
Mapa stránekKontaktvscht.czKnihovnaStudijní ISTelefonní seznamŠkolní e-mail
  • Domovská stránka
  • O fakultě
    • Vedení fakulty
    • Děkanát
    • Akademický senát
    • Vědecká rada
    • Disciplinární komise
    • Historie
    • Úřední deska
    
  • Studium
    • Uchazeč
    • Bakalářské
    • Magisterské
    • Doktorské
    • Celoživotní vzdělávání
    
  • Ústavy a pracoviště
  • Věda a výzkum
    • Habilitace a jmenování
    • Publikace
    • Granty a projekty
    • Významná ocenění
    • Pořádané konference
    • Studentská vědecká konference
    
  • Spolupráce
    • OPPA
    

vrátit změny

→ obnovit všechny boxy

Studujte na FPBT VŠCHT Praha

Další informace k přijímacímu řízení, odpovědi na Vaše nejčastější dotazy i profily našich úspěšných absolventů najdete na speciálním portále.

iduzel: 1906
idvazba: 2286
šablona: stranka_novinky
čas: 14.4.2021 10:46:53
verze: 4827
uzivatel:
remoteAPIs:
branch: trunk
Obnovit | RAW
  zobrazit kalendář
út2.2.
2.2.2021 - 30.4.2021Vzdělánívíce zde →
  zobrazit kalendář
‹›
Jitka
ne 05.09.2021S hlubokou lítostí oznamujeme, že v pátek 9.4.2021 ve věku 62 let náhle zemřela Ing. Jitka Vydrová, CSc., naše milá kolegyně a dlouholetá tajemnice Fakulty potravinářské a biochemické technologie .
hlavička_BioTech2020
ne 20.06.2021BioTech & Czech-Swiss Symposium with exhibition Konference bude uspořádána ve virtuální podobě 16. - 19. června 2021.
EIT_Banner_1000x346
po 19.04.2021Placené stáže pro studenty, absolventy a postdoky ze všech oborů - přihlášky prodlouženy do 19.4.2021
koronavirus
út 16.03.2021Koronavirus - informace z 16. 3.Od 17. března bude pro vstup na VŠCHT Praha vyžadován negativní test na COVID19.
st 25.11.2020Omezený provoz děkanátu FPBT od 2.12. 2020Úřední hodiny děkanátu FPBT budou od 2. 12. 2020 vždy ve středu a ve čtvrtek od 9h do 12h.
po 24.05.202150. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravinS ohledem na současnou situaci se 50. ročník Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin uskuteční ve dnech 24. - 26. 5. 2021 online formou.
út 20.04.2021Soutěž “Studenti pro kvalitu potravin” na FPBT VŠCHT PrahaŠkolní kolo soutěže Potravinářské komory ČR proběhne dne 20. 4. 2021 od 13.00 hodin, on-line v MS TEAMS.
c_R3dNYtLwYA
pá 09.04.2021Kateřina Šebelová získala 2021 Harvey W. Wiley Scholarship
Obrázek2
ne 28.03.2021International journal ToxicsSpecial Issue "Instrumental and Bioanalytical Methods for Food Contaminant Detection"
c8lPTs0rUfBNLCrJzFPwLk3OSDw6U6G8GAA
út 23.03.2021Na padělané léčivo z darknetu vám faktura nepřijdeRozhovor s docentem Martinem Kuchařem.
y08qSqxKzdYtKC3OT0rNy9QtS8xOzsyrjM8vSq0CAA
čt 25.02.2021Jak fungují vakcíny proti Covid-19?Kolegyně z Ústavu biochemie a mikrobiologie připravily přehledný poster.
st 17.02.2021Docent Rajchl hostem rozhlasového diskusního pořadu "Káva o čtvrté"Poslechněte si záznam pořadu Českého rozhlasu 2 na téma "Uchovávání potravin".
čt 26.11.2020Studentská odborná konference Chemie je život26. a 27. 11. 2020 se na VUT Brno konala on-line Studentská odborná konference Chemie je život
ŠVK
st 25.11.2020ŠVK na STU v Bratislavě 2020Ve středu 25.listopadu se konala na STU v Bratislavě 22. celoslovenská studentská vědecká konference
st 18.11.2020Dopad pandemie Covid-19 na zemědělsko-potravinářské odvětvíEIT Food Hub, který působí na FPBT VŠCHT Praha, se podílel na studii zaměřené na posouzení dopadu COVID-19 na zemědělský a potravinářský sektor. Více informací zde
biotech-2021-banner-web-news
pá 22.01.2021Biotech and 8th Czech-Swiss SymposiumAkce spolupořádaná VŠCHT Praha se uskuteční virtuální v termínu 17.-20. 6. 2021.
pá 08.01.2021Záznamy přednášek z konference Výživa 21. století Zveme Vás ke shlédnutí zajímavých přednášek na často diskutované téma - Výživa
pá 27.11.2020Gratulace k úspěchu na SVK VÚT BrnoČestné uznání získala Gabriela Kuncová za komplexní práci týkající se využití pulzního elektrického pole
út 27.10.2020Roční předplatné e-časopisu Výživa a potravinyNově si můžete objednat e-časopis Výživa a potraviny formou ročního předplatného za 594 Kč (6 čísel).
út 13.10.2020International Journal of Molecular SciencesSpecial Issue "Quo Vadis Cancer Research? On Molecular Mechanisms and Drug Discovery"
po 17.08.2020Rozhovor pana doc. Ševčíka z Ústavu konzervace potravin s Martinem Veselovským na DVTV.
Ruda v DVTV
pá 31.07.2020Docent Ševčík v DVTVDocent Rudolf Ševčík z našeho ústavu hovořil v DVTV na téma výroby masa v "laboratorních" podmínkách.
studentka-sleva1
út 31.03.2020Časově omezená sleva 30% na nová členství v SPV pro studenty
pá 06.03.2020Domácí testy odhalí v ovoci zbytky postřikůČlánek v MF Dnes o výsledcích projektu FoodSmartphone, který je realizován na ústavu analýzy potravin a výživy.
1
po 03.02.2020Spolupráce s malými pivovary v KanaděPivovarský technolog VŠCHT Ing. Tomáš Kinčl z ústavu biotechnologie navštívil malé pivovary v Kanadě.
JitkaS hlubokou lítostí oznamujeme, že v pátek 9.4.2021 ve věku 62 let náhle zemřela Ing. Jitka Vydrová, CSc., naše milá kolegyně a dlouholetá tajemnice Fakulty potravinářské a biochemické technologie .
hlavička_BioTech2020BioTech & Czech-Swiss Symposium with exhibition

Vážené kolegyně a vážení kolegové,

rádi bychom Vám připomněli, že odložené symposium BIOTECH 2020 pořádané naší vysokou školou ve spolupráci s Biotechnologickou společností a švýcarskými partnery se vzhledem k současné covidové situaci uskuteční v plánovaném termínu 16.-18.6.2021, ale ve virtuálním formátu.

Podrobnosti na webových stránkách konference.


EIT_Banner_1000x346Placené stáže pro studenty, absolventy a postdoky ze všech oborů - přihlášky prodlouženy do 19.4.2021

Spouštíme přihlášky do programu EIT Food RIS Fellowships a Talents 2021 

YOU + INTERNSHIP = IT’S A MATCH! 

Rozviňte svůj talent u nejlepších agro-potravinářských hráčů v EU během placené stáže!

Každý rok mají studenti příležitost získat jedinečnou stáž mezi evropskými špičkovými hráči v oblasti agri-food. V letošním roce na Vás čeká 40 pracovních příležitostí v potravinářském průmyslu a můžete tak nastartovat svoji kariéru v jedné z institucí EIT Food. Najděte si své místo mezi velkými společnostmi jako je Maspex, Puratos, Grupo AN nebo malými startupy jako Napiferyn Biotech, Agricolus, Foodpairing nebo mnoha dalšími.

 

Pro koho je program určen?

EIT Food nabízí placené stáže v délce 3-6 měsíců, a to v následujících dvou programech:

·   RIS FELLOWSHIPS pro studenty (min. Bc.) nebo absolventy magisterského studia (do dvou let po ukončení), stipendium ve výši 650 – 1 350 € / měsíc (v závislosti na variantě stáže)

·   RIS TALENTS pro doktorandy a mladé post-doktorandy (do dvou let po ukončení), stipendium ve výši 850 – 1 800 € / měsíc (v závislosti na variantě stáže)

I v roce 2021 budou možnosti stáží flexibilní a přizpůsobené aktuální situaci v Evropě a možnostem pro cestování. Je možné zvolit jednu z těchto variant: online, on-site nebo hybridní variantu.

Jak se přihlásit?

·   Přihlášku je nutné podat nejpozději do 19. dubna 2021

·   Vyplňte krátkou online přihlášku a nahrajte minutové video:

Pro program RIS Fellowships - ZDE

Pro program RIS Talents - ZDE

Budeme vás podporovat ve všech fázích výběrového procesu a při vlastní stáži.

 ◳ image002 (png) → (originál)

Více informací o programu najdete ZDE

Přečtěte si také informační brožuru o projektu nebo se podívejte na krátké video z předchozího ročníku.

 

V případě jakýchkoliv dotazů se obracejte na místní koordinátory projektu (na Moniku Tomaniovou, monika.tomaniova@vscht.cz; tel.: 731 625 010), na Editu Ryšlavou (edita.ryslava@vscht.cz), nebo organizátory stáží (Martyna Czerniakowska, mczerniakowska@wz.uw.edu.pl).

 

EIT Food Hub Czech Republic

www.eitfoodrisfellowships.eu

 

 ◳ image003 (jpg) → (originál)


koronavirusKoronavirus - informace z 16. 3.Od 17. března bude pro vstup na VŠCHT Praha vyžadován negativní test na COVID19.
Omezený provoz děkanátu FPBT od 2.12. 2020

Všechny pracovnice děkanátu budou i nadále část týdne pracovat z domova. Pokud tak chcete řešit konkrétní záležitost přímo s Vaší studijní referentkou, domluvte si s ní, prosím, pokud je to možné, osobní schůzku na děkanátu předem e-mailem nebo telefonicky.


50. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravinS ohledem na současnou situaci se 50. ročník Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin uskuteční ve dnech 24. - 26. 5. 2021 online formou.
Soutěž “Studenti pro kvalitu potravin” na FPBT VŠCHT Praha

Školní kolo soutěže Potravinářské komory ČR 

datum konání: 20. 4. 2021 od 13.00 hodin, on-line v MS TEAMS 

Hodnotící komise:

předseda:

doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D. 

místopředsedkyně:

Ing. Dana Gabrovská, Ph.D. 

další členové: 

doc. Ing. Marcela Sluková, Ph.D.

prof. Ing. Vladimír Filip, CSc. 

prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. 

Výběr studentů do prvního kola soutěže se uskutečnil v rámci SVK2020 na Fakultě  potravinářské a biochemické technologie VŠCHT Praha dne 19. 11. 2020. Ze SVK2020 byli  vybráni níže uvedení účastníci soutěže (vítězové či jejich náhradníci z jednotlivých soutěžních  sekcí SVK s relevantní problematikou). 

Seznam studentů pro soutěž PK ČR 2021: 

Bc. Kristýna Panušková, ústav 321 

Bc. Anežka Nováková, ústav 322 

Bc. Anna Jirsová, ústav 322 

Bc. Alice Hořeňovská, ústav 323 

Bc. Alexandra Lacinová, ústav 323 

Bc. Kateřina Pavlová, ústav 323 

Bc. Michaela Schreibmeierová, ústav 323 

Bc. Tereza Vedrová, ústav 323 

Bc. Tereza Vrbová, ústav 324

ABSTRAKTY PŘÍSPĚVKŮ


c_R3dNYtLwYAKateřina Šebelová získala 2021 Harvey W. Wiley Scholarship

Harvey W. Wiley Scholarship je ročně udělováno jménem Harvey W. Wiley, jednoho ze zakladatelů organizace AOAC INTERNATIONAL v roce 1884.  AOAC INTERNATIONAL je vědecká asociace věnující se podpoře validace metod a měření kvality v analytických vědách.


Obrázek2International journal Toxics

Special Issue "Instrumental and Bioanalytical Methods for Food Contaminant Detection"

Dear Colleagues,

Food safety is of paramount importance for a wide variety of stakeholders, namely, producers, industry, governmental bodies, or citizens. However, the intensive and globalized food production indicates that food testing from farm-to-fork is a rather challenging task. In fact, although regulatory requirements are in force globally, contaminated food is still consumed, resulting in (i) health-related problems due to acute toxicity incidents, e.g., consumption of an undeclared allergen; (ii) significant financial losses as in the fipronil case (insecticide in eggs, EU, 2017); and (iii) foodborne diseases such as salmonellosis. Therefore, the development of analytical methods able to provide fit-for-purpose results is necessary to tackle such emerging risks. Two different types of methods (in principle complementary) have been applied, namely, instrumental analysis and screening analytical methods predominantly based on biorecognition events.

We are pleased to invite you to submit papers that showcase and discuss novel analytical methods (both instrumental and sensor-based) in the food safety field. The submitted papers should address rapid, cost-efficient, robust, and sensitive analytical procedures to allow effective testing of toxicologically relevant food contaminants.

This Special Issue aims to provide a fruitful collection of papers (both original and review papers) based on (a) novel chromatographic separation methods coupled to various detectors with special emphasis to mass spectrometric (MS) detection, (b) optical and electrochemical biosensors and their potential to be hyphenated with smartphones as their analytical detector, (c) approaches to automate and miniaturize food contaminant analysis, e.g., lab-on-a-chip (LOC) assays or micro total analysis systems (μTAS), and (d) method validation and cross comparison toward golden standard methods.

We look forward to receiving your contributions.

Prof. Dr. Jana Pulkrabova
Dr. Aristeidis Tsagkaris
Guest Editors

Message from the Guest Editors

 ◳ Banner (png) → (originál)


c8lPTs0rUfBNLCrJzFPwLk3OSDw6U6G8GAANa padělané léčivo z darknetu vám faktura nepřijdeRozhovor s docentem Martinem Kuchařem.
y08qSqxKzdYtKC3OT0rNy9QtS8xOzsyrjM8vSq0CAAJak fungují vakcíny proti Covid-19?Kolegyně z Ústavu biochemie a mikrobiologie připravily přehledný poster.
Docent Rajchl hostem rozhlasového diskusního pořadu "Káva o čtvrté"Poslechněte si záznam pořadu Českého rozhlasu 2 na téma "Uchovávání potravin".
Studentská odborná konference Chemie je život

Mezi doktorskými studenty v Sekci organické, environmentální chemie a biochemie získali ocenění Klára Navrátilová a Leoš Uttl. Gratulujeme!

Sekce doktorských studentů

1) Sekce organické, environmentální chemie a biochemie

  • Čestné uznání získala Klára Navrátilová s příspěvkem Olive Oil Authenticity: Detection of Soft-Deodorized Oils in Extra Virgin Olive Oils Using Metabolomic Approach za významný přínos k vědecké úrovni celé konference
  • Cena studentů pro Leoše Uttla za příspěvek Can high-resolution mass spectrometry (HRMS) –based metabolomics be used for a varietal classification of wines?

ŠVKŠVK na STU v Bratislavě 2020

Ve středu 25.listopadu se konala na STU v Bratislavě 22. celoslovenská studentská vědecká konference "Chémia a technológie pre život".  

Děkujeme všem našim studentům za účast a gratulujeme výhercům.

 

1. místo

Bc. Tereza Vedrová (Osud mykotoxinů v průběhu tepelného zpracování potravin, sekce Potraviny - chémia, technológia a hodnotenie rizika)

Bc. Adéla Sedláčková (Optimalizace instrumentální metody pro simultánní detekci mykotoxinů a pesticidů, sekce Separačné metódy)

2. místo

Bc. Matěj Malý (Rychlá odstředivá dělící chromatografie: vývoj metody pro separaci a izolaci fytokanabinoidů, sekce Separačné metódy)

4. místo

Bc. Magdaléna Juziková (Osud mykotoxinů v průběhu sladovnické a pivovarnické technologie,  sekce Potraviny - chémia, technológia a hodnotenie rizika)

5. místo

Bc. Tereza Šoutová (Mykotoxiny v krmivech pro domácí mazlíčky, sekce Separačné metódy)


Dopad pandemie Covid-19 na zemědělsko-potravinářské odvětvíEIT Food Hub, který působí na FPBT VŠCHT Praha, se podílel na studii zaměřené na posouzení dopadu COVID-19 na zemědělský a potravinářský sektor. Více informací zde
biotech-2021-banner-web-newsBiotech and 8th Czech-Swiss Symposium

Akce spolupořádaná VŠCHT Praha se uskuteční virtuální v termínu 17.-20. 6. 2021.

 


Záštitu akci udělili:

  • předsedkyně Akademie věd České republiky prof. Eva Zažímalová
  • rektor VŠCHT Praha prof. Pavel Matějka

Členové organizačního výboru si dovolují Vás a Vaše spolupracovníky co nejsrdečněji pozvat na pravidelné biotechnologické symposium Biotech & Czech-Swiss Symposium with exhibition organizované ve spolupráci se švýcarskými kolegy, které se koná na Vysoké škole chemicko-technologické v Praze 17.-20. 6. 2020.

Registrovat se je možné do 31. 3. 2020.

Podrobnosti na webových stránkách konference: https://www.biotech2020.cz/


Záznamy přednášek z konference Výživa 21. století Zveme Vás ke shlédnutí zajímavých přednášek na často diskutované téma - Výživa
Gratulace k úspěchu na SVK VÚT Brno

Čestné uznání získala Gabriela Kuncová za komplexní práci na inovativním tématu ošetření nápojů pomocí pulzního elektrického pole. Studentka dokázala prezentací práce zaujmout široké publikum a rozpoutala intenzivní diskuzi, ve které prokázala velmi dobrou orientaci ve studované problematice s přesahem do průmyslových aplikací.

https://www.fch.vut.cz/vav/konference/sok/vystupy 


Roční předplatné e-časopisu Výživa a potravinyNově si můžete objednat e-časopis Výživa a potraviny formou ročního předplatného za 594 Kč (6 čísel).
International Journal of Molecular Sciences

Special Issue "Quo Vadis Cancer Research? On Molecular Mechanisms and Drug Discovery"

Dear colleagues,

In cancer research, an immense amount of interdisciplinary information has already been gathered over the decades. The remaining gaps in the knowledge on cancer diseases at the cellular and molecular levels are being filled on a daily basis as novel research methods and novel anticancer drugs emerge. In addition, using old and already-approved drugs for different indications, such as cancer, has recently gained increased attention from the scientific community in so-called drug repurposing. Moreover, there is also a very common concept of developing compounds with multiple functionalities—from combining diagnostics with therapy (theranostics) to specific targeting, and photodynamic therapy to immunogenic cell death induction. All of these approaches will hopefully enable the early detection of cancer and combating of this disease with minimal side-effects.

The aim of this Special Issue “Quo Vadis Cancer Research? On Molecular Mechanisms and Drug Discovery” is to underline the advances and the most recent discoveries and progress in all fields of science dealing with cancer; its molecular substance; known, and also possible, synthetic and semisynthetic inhibitors; their structure–activity relationships; in silico modeling; theranostics; cancer biomarkers; and beyond. Original full research articles as well as review articles on this topic from research groups all over the world are welcome in order to disseminate the scientific knowledge in these uneasy times of SARS-CoV-2. Researchers working in the fields of cancer research, imaging, drug discovery and related disciplines are encouraged to publish their recent findings in this Special Issue of the International Journal of Molecular Sciences.

Dr. Silvie Rimpelova
Guest Editor


Rozhovor pana doc. Ševčíka z Ústavu konzervace potravin s Martinem Veselovským na DVTV.
Ruda v DVTVDocent Ševčík v DVTVDocent Rudolf Ševčík z našeho ústavu hovořil v DVTV na téma výroby masa v "laboratorních" podmínkách.
studentka-sleva1Časově omezená sleva 30% na nová členství v SPV pro studenty

Společnost pro výživu (SPV) se rozhodla v této složité situaci, kdy všechny školy jsou zavřené podpořit studenty, a proto jsme připravili pro vás speciální časově omezenou nabídku na nová členství s 30% slevou.

Všichni studenti, kteří do 30. 4. 2020 požádají o členství v SPV, zaplatí za roční členský příspěvek jen 412 Kč místo běžných 589 Kč.

V rámci tohoto členství máte po celý rok všechny časopisy Výživa a potraviny ZDARMA (celkem 6 ks). Ukázku článku najdete zde.

Co Vám členství ve SPV přinese?

  • získáte odborné a recenzované informace ze světa výživy a potravin a školního a dietního stravování
  • právo podílet se na činnosti i rozhodování ve SPV
  • snadný přístup k informacím a trendům z oblasti lidské výživy
  • slevu na konference a semináře SPV ve výší 10 %

A to ještě není vše. Sledujte náš Facebook . Ten kdo zde napíše, jak se mu časopis líbí, jaká témata ho zaujala a o čem bychom ještě měli napsat, dostane od nás ZDARMA odbornou e-publikaci „Referenční hodnoty pro příjem živin (DACH) 2019“.

Platí pro prvních 30 přínosných komentářů. Pište, lajkujte, sdílejte své postřehy, nápady. Jsme tu pro vás.

Další informace


Domácí testy odhalí v ovoci zbytky postřiků

Domácí_testy (originál)

Domácí_testy2 (originál)

Domácí_testy3 (originál)

Domácí_testy4 (originál)


1

Spolupráce s malými pivovary v Kanadě

V malých pivovarech v Kanadě a USA v poslední době roste zájem o výrobu piva s vysokou pitelností, ke kterému by se zákazníci rádi vraceli. Tamější produkce se vyznačuje zejména velmi kvalitními svrchně kvašenými pivy jako Blond Ale, APA, IPA nebo Stout, nicméně nyní se začínají zaměřovat také na produkci piv ležáckého typu, mezi kterými má nejlepší pověst český ležák. Některé americké pivovary již začali vyrábět světlé pivo s přízviskem Czech Style Lager, ale jejich technologie se odlišuje od postupů používaných v českých pivovarech. Na základě tohoto trendu byl Tomáš Kinčl jako pivovarský technolog VŠCHT Praha osloven společností Bines & Vines manželů Johna a Brendy Steinsky, kteří se mj. zabývají dovozem českých chmelů, sladů a vín do Kanady. 

V rámci první společné spolupráce Tomáš Kinčl v Kanadě v provinciích Prince Edward Island, New Brunswick a Nova Scotia místním pivovarníkům prezentoval o české pivní kultuře, chuťovém profilu českého ležáku a technologii výroby piva v českých pivovarech. Kromě toho také pomáhal s várkou piva českého typu ve dvou zdejších pivovarech. Tato piva by měla být v březnu představena na festivalu minipivovarů ve Frederictonu (NB) a budou prezentována jako výsledek spolupráce s VŠCHT Praha, českou univerzitou, kde se vyučuje obor pivovarství a absolvují zde největší pivovarští odborníci v Čechách.


  • Akce VŠCHT Praha
  • Důležité termíny
  • Studentské akce
  • Zábava
  • Věda
  • Archiv aktualit
  • Archiv z roku 2021
  • Archiv z roku 2020
  • Nastavení novinek
zobrazit další novinky

Informace pro

  • Uchazeč
  • Student
  • Absolvent (nabídky zaměstnání/brigád)
×

Odkazy

→ Elektronická přihláška
→ Studijní IS
→ Školní e-mail
→ Telefonní seznam
→ ESO
→ Moodle
→ E-learning
→ Knihovna

Mluví a píše se o nás:

  • Archiv novinek
  • Články v médiích
  • Poradna pro spotřebitele
×

Video o FPBT

 

×


A BUDOVA A Rektorát, oddělení komunikace, pedagogické oddělení, děkanát FCHT, centrum informačních služeb
B BUDOVA B Věda a výzkum, děkanát FTOP, děkanát FPBT, děkanát FCHI, výpočetní centrum, zahraniční oddělení, kvestor
C BUDOVA C Dětský koutek Zkumavka, praktický lékař, katedra ekonomiky a managementu, ústav matematiky
1 NÁRODNÍ TECHNICKÁ KNIHOVNA
2 STUDENTSKÁ KAVÁRNA CARBON
VŠCHT Praha
Technická 5
166 28 Praha 6 – Dejvice
IČO: 60461373
DIČ: CZ60461373

Datová schránka: sp4j9ch

Copyright VŠCHT Praha 2014
Za informace odpovídá Oddělení komunikace, technický správce Výpočetní centrum

zobrazit plnou verzi
