Počkejte prosím chvíli...
Nepřihlášený uživatel
CZČeština ENAngličtina
Mapa stránekKontaktvscht.czKnihovnaStudijní ISTelefonní seznamŠkolní e-mail
  • Domovská stránka
  • O fakultě
    • Vedení fakulty
    • Děkanát
    • Akademický senát
    • Vědecká rada
    • Disciplinární komise
    • Historie
    • Úřední deska
    
  • Studium
    • Uchazeč
    • Bakalářské
    • Magisterské
    • Doktorské
    • Celoživotní vzdělávání
    
  • Ústavy a pracoviště
  • Věda a výzkum
    • Habilitace a jmenování
    • Publikace
    • Granty a projekty
    • Významná ocenění
    • Pořádané konference
    • Studentská vědecká konference
    
  • Spolupráce
    • OPPA
    

vrátit změny

→ obnovit všechny boxy

Studujte na FPBT VŠCHT Praha

Další informace k přijímacímu řízení, odpovědi na Vaše nejčastější dotazy i profily našich úspěšných absolventů najdete na speciálním portále.

iduzel: 1906
idvazba: 2286
šablona: stranka_novinky
čas: 19.1.2021 01:05:36
verze: 4752
uzivatel:
remoteAPIs:
branch: trunk
Obnovit | RAW
  zobrazit kalendář
čt17.12.
17.12.2020 - 31.1.2021VzděláníResearch/Study Fellowship Supported by OP VVV MOST project application deadline 31st January 2021více zde →
  zobrazit kalendář
‹›
koronavirus
pá 08.01.2021Koronavirus - informace k 8. 1.Do 22. ledna 2021 (zatím) se provoz a výuka na VŠCHT řídí 5. stupněm PES.
st 16.12.2020Uzavření děkanátu FPBT od 24.12.2020 do 5.1.2021 / Dean's Office will be closed from 24.12.2020 till 5.1.2021 S přáním klidných svátečních dní a všeho nejlepšího v roce 2021, kolektiv děkanátu FPBT.
st 25.11.2020Omezený provoz děkanátu FPBT od 2.12. 2020Úřední hodiny děkanátu FPBT budou od 2. 12. 2020 vždy ve středu a ve čtvrtek od 9h do 12h.
čt 26.11.2020Studentská odborná konference Chemie je život26. a 27. 11. 2020 se na VUT Brno konala on-line Studentská odborná konference Chemie je život
ŠVK
st 25.11.2020ŠVK na STU v Bratislavě 2020Ve středu 25.listopadu se konala na STU v Bratislavě 22. celoslovenská studentská vědecká konference
st 18.11.2020Dopad pandemie Covid-19 na zemědělsko-potravinářské odvětvíEIT Food Hub, který působí na FPBT VŠCHT Praha, se podílel na studii zaměřené na posouzení dopadu COVID-19 na zemědělský a potravinářský sektor. Více informací zde
pá 08.01.2021Záznamy přednášek z konference Výživa 21. století Zveme Vás ke shlédnutí zajímavých přednášek na často diskutované téma - Výživa
Anna-Nicova-new
st 06.01.2021Anna Ničová mezi oceněnými za mimořádné činy studentůMinistr školství udělil ceny za pomoc během pandemie.
pá 27.11.2020Gratulace k úspěchu na SVK VÚT BrnoČestné uznání získala Gabriela Kuncová za komplexní práci týkající se využití pulzního elektrického pole
út 27.10.2020Roční předplatné e-časopisu Výživa a potravinyNově si můžete objednat e-časopis Výživa a potraviny formou ročního předplatného za 594 Kč (6 čísel).
út 13.10.2020International Journal of Molecular SciencesSpecial Issue "Quo Vadis Cancer Research? On Molecular Mechanisms and Drug Discovery"
po 17.08.2020Rozhovor pana doc. Ševčíka z Ústavu konzervace potravin s Martinem Veselovským na DVTV.
Ruda v DVTV
pá 31.07.2020Docent Ševčík v DVTVDocent Rudolf Ševčík z našeho ústavu hovořil v DVTV na téma výroby masa v "laboratorních" podmínkách.
studentka-sleva1
út 31.03.2020Časově omezená sleva 30% na nová členství v SPV pro studenty
pá 06.03.2020Domácí testy odhalí v ovoci zbytky postřikůČlánek v MF Dnes o výsledcích projektu FoodSmartphone, který je realizován na ústavu analýzy potravin a výživy.
pá 21.02.2020ERASMUS Fakultní informační schůzka o výjezdech ke studiu v zahraničí pro pobyty v akademickém roce 2020/2021. Přijďte se poradit ve středu 26.2., 15:00-16:30, do zasedací místnosti č. B159 (Ústav analýzy potravin a výživy).
1
po 03.02.2020Spolupráce s malými pivovary v KanaděPivovarský technolog VŠCHT Ing. Tomáš Kinčl z ústavu biotechnologie navštívil malé pivovary v Kanadě.
koronavirusKoronavirus - informace k 8. 1.Do 22. ledna 2021 (zatím) se provoz a výuka na VŠCHT řídí 5. stupněm PES.
Uzavření děkanátu FPBT od 24.12.2020 do 5.1.2021 / Dean's Office will be closed from 24.12.2020 till 5.1.2021
Milé studentky, milí studenti,
v období svátků bude děkanát FPBT uzavřen od 24. 12. 2020 do 5. 1. 2021. 
Od 6. 1. 2021 platí stávající upravené úřední hodiny, tj. vždy ve středu a ve čtvrtek od 9h do 12h.
S přáním klidných svátečních dní a všeho nejlepšího v roce 2021
kolektiv děkanátu FPBT
 
Dear students,
the Dean's Office will be closed during Holiday Season from December 24, 2020 to January 5, 2021. 
From January 6, 2021 the current adjusted office hours will apply, ie always on Wednesdays and Thursdays from 9 am to 12 noon.
Wishing you Happy Holidays and all the best in the year 2021.
Dean's Office FFBT

Omezený provoz děkanátu FPBT od 2.12. 2020

Všechny pracovnice děkanátu budou i nadále část týdne pracovat z domova. Pokud tak chcete řešit konkrétní záležitost přímo s Vaší studijní referentkou, domluvte si s ní, prosím, pokud je to možné, osobní schůzku na děkanátu předem e-mailem nebo telefonicky.


Studentská odborná konference Chemie je život

Mezi doktorskými studenty v Sekci organické, environmentální chemie a biochemie získali ocenění Klára Navrátilová a Leoš Uttl. Gratulujeme!

Sekce doktorských studentů

1) Sekce organické, environmentální chemie a biochemie

  • Čestné uznání získala Klára Navrátilová s příspěvkem Olive Oil Authenticity: Detection of Soft-Deodorized Oils in Extra Virgin Olive Oils Using Metabolomic Approach za významný přínos k vědecké úrovni celé konference
  • Cena studentů pro Leoše Uttla za příspěvek Can high-resolution mass spectrometry (HRMS) –based metabolomics be used for a varietal classification of wines?

ŠVKŠVK na STU v Bratislavě 2020

Ve středu 25.listopadu se konala na STU v Bratislavě 22. celoslovenská studentská vědecká konference "Chémia a technológie pre život".  

Děkujeme všem našim studentům za účast a gratulujeme výhercům.

 

1. místo

Bc. Tereza Vedrová (Osud mykotoxinů v průběhu tepelného zpracování potravin, sekce Potraviny - chémia, technológia a hodnotenie rizika)

Bc. Adéla Sedláčková (Optimalizace instrumentální metody pro simultánní detekci mykotoxinů a pesticidů, sekce Separačné metódy)

2. místo

Bc. Matěj Malý (Rychlá odstředivá dělící chromatografie: vývoj metody pro separaci a izolaci fytokanabinoidů, sekce Separačné metódy)

4. místo

Bc. Magdaléna Juziková (Osud mykotoxinů v průběhu sladovnické a pivovarnické technologie,  sekce Potraviny - chémia, technológia a hodnotenie rizika)

5. místo

Bc. Tereza Šoutová (Mykotoxiny v krmivech pro domácí mazlíčky, sekce Separačné metódy)


Dopad pandemie Covid-19 na zemědělsko-potravinářské odvětvíEIT Food Hub, který působí na FPBT VŠCHT Praha, se podílel na studii zaměřené na posouzení dopadu COVID-19 na zemědělský a potravinářský sektor. Více informací zde
Záznamy přednášek z konference Výživa 21. století Zveme Vás ke shlédnutí zajímavých přednášek na často diskutované téma - Výživa
Anna-Nicova-newAnna Ničová mezi oceněnými za mimořádné činy studentů

Cena ministra školství, mládeže a tělovýchovy pro vynikající studenty a absolventy ve studijním programu a za mimořádné činy studentů byla pro rok 2020 udělována pouze v kategorii za mimořádné činy studentů, kde bylo uděleno všech 10 ocenění. Důvodem letošní změny bylo ocenit studenty či absolventy vysokých škol, kteří formou dobrovolnictví a dalších činností aktivně pomáhali během pandemie Covid-19.

Bc. Anna Ničová (Fakulta potravinářské a biochemické technologie VŠCHT Praha) bezprostředně po dopadu protiepidemických opatření a nastalé nejistotě ve společnosti se ujala organizace dobrovolnického šití roušek. Zorganizovala směnný provoz šití v budově školy a na kolejích, a to za dodržení všech hygienických pravidel. Výroba se neobešla bez náročného obstarání materiálu, lidských sil, sterilizace a distribuce.

  • Seznam všech oceněných

Gratulace k úspěchu na SVK VÚT Brno

Čestné uznání získala Gabriela Kuncová za komplexní práci na inovativním tématu ošetření nápojů pomocí pulzního elektrického pole. Studentka dokázala prezentací práce zaujmout široké publikum a rozpoutala intenzivní diskuzi, ve které prokázala velmi dobrou orientaci ve studované problematice s přesahem do průmyslových aplikací.

https://www.fch.vut.cz/vav/konference/sok/vystupy 


Roční předplatné e-časopisu Výživa a potravinyNově si můžete objednat e-časopis Výživa a potraviny formou ročního předplatného za 594 Kč (6 čísel).
International Journal of Molecular Sciences

Special Issue "Quo Vadis Cancer Research? On Molecular Mechanisms and Drug Discovery"

Dear colleagues,

In cancer research, an immense amount of interdisciplinary information has already been gathered over the decades. The remaining gaps in the knowledge on cancer diseases at the cellular and molecular levels are being filled on a daily basis as novel research methods and novel anticancer drugs emerge. In addition, using old and already-approved drugs for different indications, such as cancer, has recently gained increased attention from the scientific community in so-called drug repurposing. Moreover, there is also a very common concept of developing compounds with multiple functionalities—from combining diagnostics with therapy (theranostics) to specific targeting, and photodynamic therapy to immunogenic cell death induction. All of these approaches will hopefully enable the early detection of cancer and combating of this disease with minimal side-effects.

The aim of this Special Issue “Quo Vadis Cancer Research? On Molecular Mechanisms and Drug Discovery” is to underline the advances and the most recent discoveries and progress in all fields of science dealing with cancer; its molecular substance; known, and also possible, synthetic and semisynthetic inhibitors; their structure–activity relationships; in silico modeling; theranostics; cancer biomarkers; and beyond. Original full research articles as well as review articles on this topic from research groups all over the world are welcome in order to disseminate the scientific knowledge in these uneasy times of SARS-CoV-2. Researchers working in the fields of cancer research, imaging, drug discovery and related disciplines are encouraged to publish their recent findings in this Special Issue of the International Journal of Molecular Sciences.

Dr. Silvie Rimpelova
Guest Editor


Rozhovor pana doc. Ševčíka z Ústavu konzervace potravin s Martinem Veselovským na DVTV.
Ruda v DVTVDocent Ševčík v DVTVDocent Rudolf Ševčík z našeho ústavu hovořil v DVTV na téma výroby masa v "laboratorních" podmínkách.
studentka-sleva1Časově omezená sleva 30% na nová členství v SPV pro studenty

Společnost pro výživu (SPV) se rozhodla v této složité situaci, kdy všechny školy jsou zavřené podpořit studenty, a proto jsme připravili pro vás speciální časově omezenou nabídku na nová členství s 30% slevou.

Všichni studenti, kteří do 30. 4. 2020 požádají o členství v SPV, zaplatí za roční členský příspěvek jen 412 Kč místo běžných 589 Kč.

V rámci tohoto členství máte po celý rok všechny časopisy Výživa a potraviny ZDARMA (celkem 6 ks). Ukázku článku najdete zde.

Co Vám členství ve SPV přinese?

  • získáte odborné a recenzované informace ze světa výživy a potravin a školního a dietního stravování
  • právo podílet se na činnosti i rozhodování ve SPV
  • snadný přístup k informacím a trendům z oblasti lidské výživy
  • slevu na konference a semináře SPV ve výší 10 %

A to ještě není vše. Sledujte náš Facebook . Ten kdo zde napíše, jak se mu časopis líbí, jaká témata ho zaujala a o čem bychom ještě měli napsat, dostane od nás ZDARMA odbornou e-publikaci „Referenční hodnoty pro příjem živin (DACH) 2019“.

Platí pro prvních 30 přínosných komentářů. Pište, lajkujte, sdílejte své postřehy, nápady. Jsme tu pro vás.

Další informace


Domácí testy odhalí v ovoci zbytky postřiků

Domácí_testy (originál)

Domácí_testy2 (originál)

Domácí_testy3 (originál)

Domácí_testy4 (originál)


ERASMUS Fakultní informační schůzka o výjezdech ke studiu v zahraničí pro pobyty v akademickém roce 2020/2021. Přijďte se poradit ve středu 26.2., 15:00-16:30, do zasedací místnosti č. B159 (Ústav analýzy potravin a výživy).
1

Spolupráce s malými pivovary v Kanadě

V malých pivovarech v Kanadě a USA v poslední době roste zájem o výrobu piva s vysokou pitelností, ke kterému by se zákazníci rádi vraceli. Tamější produkce se vyznačuje zejména velmi kvalitními svrchně kvašenými pivy jako Blond Ale, APA, IPA nebo Stout, nicméně nyní se začínají zaměřovat také na produkci piv ležáckého typu, mezi kterými má nejlepší pověst český ležák. Některé americké pivovary již začali vyrábět světlé pivo s přízviskem Czech Style Lager, ale jejich technologie se odlišuje od postupů používaných v českých pivovarech. Na základě tohoto trendu byl Tomáš Kinčl jako pivovarský technolog VŠCHT Praha osloven společností Bines & Vines manželů Johna a Brendy Steinsky, kteří se mj. zabývají dovozem českých chmelů, sladů a vín do Kanady. 

V rámci první společné spolupráce Tomáš Kinčl v Kanadě v provinciích Prince Edward Island, New Brunswick a Nova Scotia místním pivovarníkům prezentoval o české pivní kultuře, chuťovém profilu českého ležáku a technologii výroby piva v českých pivovarech. Kromě toho také pomáhal s várkou piva českého typu ve dvou zdejších pivovarech. Tato piva by měla být v březnu představena na festivalu minipivovarů ve Frederictonu (NB) a budou prezentována jako výsledek spolupráce s VŠCHT Praha, českou univerzitou, kde se vyučuje obor pivovarství a absolvují zde největší pivovarští odborníci v Čechách.


  • Akce VŠCHT Praha
  • Důležité termíny
  • Studentské akce
  • Zábava
  • Věda
  • Archiv aktualit
  • Archiv z roku 2021
  • Archiv z roku 2020
  • Nastavení novinek
zobrazit další novinky

Informace pro

  • Uchazeč
  • Student
  • Absolvent (nabídky zaměstnání/brigád)
×

Odkazy

→ Elektronická přihláška
→ Studijní IS
→ Školní e-mail
→ Telefonní seznam
→ ESO
→ Moodle
→ E-learning
→ Knihovna

Mluví a píše se o nás:

  • Archiv novinek
  • Články v médiích
  • Poradna pro spotřebitele
×

Video o FPBT

 

×


A BUDOVA A Rektorát, oddělení komunikace, pedagogické oddělení, děkanát FCHT, centrum informačních služeb
B BUDOVA B Věda a výzkum, děkanát FTOP, děkanát FPBT, děkanát FCHI, výpočetní centrum, zahraniční oddělení, kvestor
C BUDOVA C Dětský koutek Zkumavka, praktický lékař, katedra ekonomiky a managementu, ústav matematiky
1 NÁRODNÍ TECHNICKÁ KNIHOVNA
2 STUDENTSKÁ KAVÁRNA CARBON
VŠCHT Praha
Technická 5
166 28 Praha 6 – Dejvice
IČO: 60461373
DIČ: CZ60461373

Datová schránka: sp4j9ch

Copyright VŠCHT Praha 2014
Za informace odpovídá Oddělení komunikace, technický správce Výpočetní centrum

zobrazit plnou verzi
