Chemie a technologie potravin |
||||
Doporučený studijní plán doktorského studijního programu |
||||
Informace o studijním plánu |
||||
|
Předměty si student vybírá ve spolupráci se školitelem a výsledný studijní plán vždy podléhá schválení oborovou radou. Student si v případě souhlasu školitele a oborové rady může zvolit i předměty mimo seznam níže uvedených.
Povinně volitelné předměty se dělí na dvě skupiny (moduly). V první skupině, také nazývané "modul A", jsou předměty charakteristické přímo pro studovaný program. Ve druhé skupině, také nazývané "modul B", jsou odborné předměty rozšiřující znalosti v oblastech, které jsou komplementární studovanému programu.
Minimální počet zapisovaných povinně volitelných předmětů celkem z obou skupin: 4 (jde o součet zapsaných předmětů z modulu A a modulu B).
|
Povinně volitelné předměty programu
Povinně volitelné předměty programuMinimální počet zapisovaných předmětů: 1 (ID skupiny: 2865) |
||||
| Kód | Název předmětu | P/C/L | ||
|---|---|---|---|---|
| P321001 | Reologie v cereální technologii | 3 / - / - | ||
| P321002 | Polysacharidy, jejich vlastnosti a využití | 3 / - / - | ||
| P321003 | Pokroky procesů potravinářských výrob | 3 / - / - | ||
| P322001 | Bakterie mléčného kvašení | 3 / - / - | ||
| P322002 | Chemie tenzidů a technologie detergentů | 3 / - / - | ||
| P322003 | Chemie a technologie kosmetiky | 3 / - / - | ||
| P322004 | Fyzikálně-chemické vlastnosti potravin | 3 / - / - | ||
| P324001 | Trendy v konzervaci potravin | 2 / 1 / - | ||
| P324002 | Obaly a obalová technika v potravinářském průmyslu | 2 / 1 / - | ||
| P324004 | Kvalita potravinářských surovin | 2 / 1 / - | ||
| P324005 | Systémy managementu kvality a bezpečnosti v agropotravinářském sektoru | 3 / - / - | ||
| P352001 | Pokroky v technologii oboru | 2 / 1 / - | ||
| P352002 | Procesní chemie a procesní analýza potravinářských výrob | 2 / 1 / - | ||
Povinně volitelné předměty programu
Povinně volitelné předměty programuMinimální počet zapisovaných předmětů: 2 (ID skupiny: 2866) |
||||
| Kód | Název předmětu | P/C/L | ||
|---|---|---|---|---|
| P110003 | Organická syntéza | 3 / - / - | ||
| P217006 | Úprava pitné vody | 3 / - / - | ||
| P319003 | Mikroorganismy v biotechnologii | 3 / - / - | ||
| P319005 | Současné trendy v biotechnologii | 3 / - / - | ||
| P320001 | Obecná mikrobiologie | 3 / - / - | ||
| P320004 | Speciální enzymologie | 3 / - / - | ||
| P323004 | Speciální senzorická analýza | 3 / - / - | ||
| P342005 | Moderní separační metody s hmotnostní detekcí | 3 / - / - | ||
| P342006 | Pokročilé NMR techniky v bioorganické chemii | 2 / 1 / - | ||
| P402002 | Chemometrika | 2 / 1 / - | ||
| P403006 | Koloidní a povrchová chemie | 2 / 1 / - | ||
| P413003 | Numerické metody pro inženýry | 3 / - / - | ||
| P444009 | Pokročilé metody měření v experimentální fyzice a chemii | 3 / - / - | ||
| P445005 | Modelování procesů | 3 / - / - | ||
Povinné předměty programu
Povinné předměty programu(ID skupiny: 2837) |
||||
| Kód | Název předmětu | P/C/L | ||
|---|---|---|---|---|
| P352058 | Dizertační kolokvium I | - / - / - | ||
| P352059 | Dizertační kolokvium II | - / - / - | ||
| P352060 | Studentská vědecká konference v angličtině | - / - / - | ||
| P352061 | Mezinárodní zkušenost | - / - / - | ||
Další informace
Předměty přenositelných kompetencí (modul C) a další kurzy a semináře
Nepovinné předměty, semináře a kurzy vyučované na celoškolní úrovni zajišťující dovednosti mimo úzké odborné zaměření. Více informací na phd.vscht.cz

