idvazba: 2286
šablona: stranka_novinky
čas: 3.10.2023 19:14:25
verze: 5351
uzivatel:
remoteAPIs:
branch: trunk
Server: 147.33.89.150
Obnovit | RAW
idvazba: 2286
---Nová url--- (newurl_...)
domena: 'fpbt.vscht.cz'
jazyk: 'cs'
url: '/home'
iduzel: 1906
path: 8547/4160/1399/1900/1906
CMS: Odkaz na newurlCMS
branch: trunk
Obnovit | RAW
Promoce Fakulty potravinářské a biochemické technologie se konají dne 11. 10. 2023 v Betlémské kapli podle studijních programů:
11.00 |
B302 Forenzní analýza a analýza potravin a studenti původního programu Forenzní analýza B303 Technologie potravin AB308 Chemistry and Technology |
13.00 | B301 Biochemie a biotechnologie |
Vzhledem k organizačním záležitostem se musí absolventi dostavit vždy 1 hodinu před začátkem své promoce !!!!!!
Vstup do Betlémské kaple je zdarma.
Dne 5. října 2023 od 9.30h se uskuteční zasedání VR FPBT v nové zasedací místnosti č. B2319 (budova B, 1. patro, vchod z ulice Zikova 4, Praha 6).
Na programu zasedání jsou řízení v oboru Chemie a analýza potravin - habilitační řízení Ing. Vojtěcha Hrbka, Ph.D. (odborného asistenta na Ústavu analýzy potravin a výživy FPBT VŠCHT Praha) a jmenovací řízení doc. Ing. Mileny Stránské, Ph.D. (odborné asistentky na Ústavu analýzy potravin a výživy FPBT VŠCHT Praha).
Ing. Vojtěch HRBEK, Ph.D. přednese přednášku s názvem
”METABOLOMIKA JAKO EFEKTIVNÍ NÁSTROJ PRO DETEKCI FALŠOVÁNÍ POTRAVIN”;
doc. Ing. Milena STRÁNSKÁ, Ph.D. přednese přednášku s názvem
"TOXICKÉ SEKUNDÁRNÍ METABOLITY MIKROMYCET - VÝZKUMNÉ VÝZVY".
pořádá ČAZV, Odbor potravinářské technologie a techniky a Odbor výživy obyvatelstva a jakosti potravin ČAZV.
Workshop určený široké odborné i laické veřejnosti se bude konat 4. 10. 2023 od 9,30 do 12,00 hod. ve Velkém sále Domu zemědělské osvěty 100/7 Praha 2.
S ohledem na omezenou kapacitu sálu prosíme o potvrzení účasti na workshopu na emailovou adresu katerina.musilova@cazv.
Bližší informace o harmonogramu workshopu naleznete v pozvánce.
Pozvánka je zveřejněna také na webu ČAZV zde: Workshop na téma ,,Jíme s rozumem II“ – Česká akademie zemědělských věd (cazv.cz)

Assoc. Prof. Michele Suman, PhD (Food Safety & Authenticity Research Manager, Barilla G. & R.
Fratelli S.p.A., Parma, Italy & Adjunct Professor of AgriFood Authenticity at Catholic University Sacred
Heart–Milan/Piacenza, Italy) a Prof. Dr. Michael Rychlik (Technical University of Munich, Germany)
byli jmenováni hostujícími profesory v magisterském studijním programu „Chemie a analýza potravin
a přírodních produktů” pro období 2023-2025.
GRATULUJEME!


Dne 29.9.2023 je uzávěrka přihlášek žádostí o stipendium na výjezdy do zahraničí. Přijímáme žádosti o výjezdy na studijní pobyt Erasmus+ v letním semestru 2024, stáže, letní školy a konference s výjezdem od 15.10.2023 - 31.1.2024.
Více informací - Studijní pobyty a stáže
Pokud máte zájem o studijní výjezd nebo stáž a chcete vědět více o studiu v zahraničí, přijďte na schůzku do Uhelny 21.9.2023 v 15:00.
Přípravu výjezdu konzultujte s fakultní koordinátorkou programu ERASMUS+ Dr. Tomaniovou (pište na monika.tomaniova@vscht.cz)


Ve čtvrtek 29. 6. 2023 byly v Betlémské kapli slavnostně předány diplomy absolventům magisterského studia FPBT.
Čerstvě promovaným inženýrům gratulujeme a přejeme hodně štěstí, spoustu profesních i životních úspěchů.
Pokud chcete být i nadále ve spojení se školou, můžete využít služeb Alumni klubu. Více informací na alumni.vscht.cz.


V této příručce jsou srozumitelným způsobem a na řadě konkrétních příkladů vysvětleny jednotlivé formy plagiátorství a jak se plagiátorství vyhnout.
Dozvíte se:
- Kde vzít vlastní myšlenky,
- Jak správně citovat různé zdroje,
- Co přesně se považuje za plagiátorství,
- Jak se vyhnout různým formám plagiátorství,
- Příklady (ne)slavných plagiátů,
- O třech O proti plagiátorství,
- I pár tipů, jak nespadnout do časového presu.