stdClass Object ( [nazev] => Fakulta potravinářské a biochemické technologie [adresa_url] => [api_hash] => [seo_desc] => [jazyk] => [jednojazycny] => [barva] => zluta [indexace] => 1 [obrazek] => [ga_force] => [cookie_force] => [secureredirect] => [google_verification] => UOa3DCAUaJJ2C3MuUhI9eR1T9ZNzenZfHPQN4wupOE8 [ga_account] => [ga_domain] => [ga4_account] => G-VKDBFLKL51 [gtm_id] => [gt_code] => [kontrola_pred] => [omezeni] => 0 [pozadi1] => VSCHT_fotobanka_034.jpg [pozadi2] => 1_DSC0066.jpg [pozadi3] => 1_DSC0087.jpg [pozadi4] => 1_DSC0098.jpg [pozadi5] => _DSC001215.jpg [robots] => [htmlheaders] => [newurl_domain] => 'fpbt.vscht.cz' [newurl_jazyk] => 'cs' [newurl_akce] => '[cs]' [newurl_iduzel] => [newurl_path] => 8547/4160/1399 [newurl_path_link] => Odkaz na newurlCMS [iduzel] => 1399 [platne_od] => 22.11.2023 17:07:00 [zmeneno_cas] => 22.11.2023 17:07:52.731085 [zmeneno_uzivatel_jmeno] => Blanka Morchová [canonical_url] => [idvazba] => 4637 [cms_time] => 1715298174 [skupina_www] => Array ( ) [slovnik] => stdClass Object ( [logo] => [aktualizovano] => Aktualizováno [autor] => Autor [drobecky] => Nacházíte se: VŠCHT Praha – FPBT [more_info] => více informací [top_search_placeholder] => hledat... [social_fb_odkaz] => https://www.facebook.com/pages/FPBT-Praha/156249471063054 [social_fb_title] => Facebook FPBT [social_tw_odkaz] => [social_tw_title] => [social_yt_odkaz] => [social_yt_title] => [paticka_budova_a_nadpis] => BUDOVA A [paticka_budova_a_popis] => Rektorát, oddělení komunikace, pedagogické oddělení, děkanát FCHT, centrum informačních služeb [paticka_budova_b_nadpis] => BUDOVA B [paticka_budova_b_popis] => Věda a výzkum, děkanát FTOP, děkanát FPBT, děkanát FCHI, výpočetní centrum, zahraniční oddělení, kvestor [paticka_budova_c_nadpis] => BUDOVA C [paticka_budova_c_popis] => Dětský koutek Zkumavka, praktický lékař, katedra ekonomiky a managementu, ústav matematiky [paticka_budova_1_nadpis] => NÁRODNÍ TECHNICKÁ KNIHOVNA [paticka_budova_1_popis] => [paticka_budova_2_nadpis] => STUDENTSKÁ KAVÁRNA CARBON [paticka_budova_2_popis] => [paticka_adresa] => VŠCHT Praha
Technická 5
166 28 Praha 6 – Dejvice
IČ: 60461373
DIČ: CZ60461373
Datová schránka: sp4j9ch
Za informace odpovídá: Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Technický správce: Výpočetní centrum
Copyright VŠCHT Praha
[paticka_odkaz_mail] => mailto:Jana.Kratka@vscht.cz [zobrazit_kalendar] => zobrazit kalendář [logo_href] => / [google_search] => 001523547858480163194:u-cbn29rzve [dokumenty_kod] => Kód [dokumenty_nazev] => Název dokumentu [dokumenty_platne_od] => Platné od [dokumenty_platne_do] => Platné do [adresa_url] => [fakulta_FCHI] => Fakulta chemicko-inženýrská [studijni_program] => Studijní program: [obory] => Obory: [charakteristika] => Charakteristika [vice] => → více [navaznosti] => Navazující studium v oborech [uplatneni] => Uplatnění [studijni_plan] => Studijní plán [mene] => → méně [studijni_plan_povinne_predmety] => Povinné předměty [studijni_plan_volitelne_predmety] => Povinně volitelné předměty [fakulta_FPBT] => Fakulta potravinářské a biochemické technologie [stahnout] => stáhnout [archiv_novinek] => Archiv novinek [submenu_novinky_rok_title] => Zobrazit novinky na daný rok [api_obor_druh_B] => Bakalářský studijní obor [api_obor_druh_N] => Navazující magisterský studijní obor [api_obor_druh_D] => Doktorský studijní obor [vyucuje_se_na_ustavech] => Vyučuje se na ústavech [paticka_mapa_alt] => [studijni_obor] => Studijní obor [studijni_forma] => Forma [studijni_dobastudia] => Doba studia [studijni_kapacita] => Kapacita [den_kratky_5] => pá [den_kratky_4] => čt [den_kratky_2] => út [den_kratky_3] => st [den_kratky_1] => po [den_kratky_6] => so [zobrazit_vice_kalendar] => více zde → [novinky_kategorie_1] => Akce VŠCHT Praha [novinky_kategorie_2] => Důležité termíny [novinky_kategorie_3] => Studentské akce [novinky_kategorie_4] => Zábava [novinky_kategorie_5] => Věda [novinky_archiv_url] => /novinky [novinky_servis_archiv_rok] => Archiv z roku [novinky_servis_nadpis] => Nastavení novinek [novinky_dalsi] => zobrazit další novinky [novinky_archiv] => Archiv aktualit [intranet_odkaz] => http://intranet.vscht.cz/ [intranet_text] => Intranet [logo_mobile_href] => / [logo_mobile] => [mobile_over_nadpis_menu] => Menu [mobile_over_nadpis_search] => Hledání [mobile_over_nadpis_jazyky] => Jazyky [mobile_over_nadpis_login] => Přihlášení [menu_home] => Domovská stránka [zobraz_desktop_verzi] => zobrazit plnou verzi [zobraz_mobilni_verzi] => zobrazit mobilní verzi [den_kratky_0] => ne [fakulta_FPBT_odkaz] => http://fpbt.vscht.cz/ [paticka_mapa_odkaz] => [nepodporovany_prohlizec] => Ve Vašem prohlížeči se nemusí vše zobrazit správně. Pro lepší zážitek použijte jiný. [preloader] => Počkejte prosím chvíli... [hledani_nadpis] => hledání [hledani_nenalezeno] => Nenalezeno... [hledani_vyhledat_google] => vyhledat pomocí Google [social_in_odkaz] => [social_li_odkaz] => ) [poduzel] => stdClass Object ( [1899] => stdClass Object ( [obsah] => [poduzel] => stdClass Object ( [1901] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 1901 [canonical_url] => //fpbt.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [1902] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 1902 [canonical_url] => //fpbt.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [1903] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 1903 [canonical_url] => //fpbt.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) ) [iduzel] => 1899 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [1900] => stdClass Object ( [obsah] => [poduzel] => stdClass Object ( [1906] => stdClass Object ( [nazev] => Fakulta potravinářské a biochemické technologie [seo_title] => Fakulta potravinářské a biochemické technologie [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] => [urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [iduzel] => 1906 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /home [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_novinky [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [7378] => stdClass Object ( [nazev] => O fakultě [seo_title] => O fakultě [seo_desc] => FPBT VŠCHT Praha; [autor] => [autor_email] => https://www.youtube.com/watch?v=5JZzc3Fitv8 [obsah] =>Fakulta potravinářské a biochemické technologie (FPBT) byla založena roku 1952 a pod současným názvem působí od roku 1969.
Fakulta nabízí studium v bakalářských oborech zaměřených na biochemii a biotechnologii, na chemii, analýzu a technologii potravin, dále na biotechnologii léčiv a forenzní analýzu. V navazujících magisterských programech jsou pokryty obory od biotechnologie a mikrobiologie přes kvalitu a bezpečnost potravin až po klinickou bioanalytiku a biotechnologii léčiv. Absolventi se uplatní jako odborní pracovníci v potravinářském průmyslu, farmaceutickém průmyslu, ve státní správě v orgánech monitorujících kvalitu potravin a léčiv či v resortu vnitra.
Studenti doktorského studia se podílí na špičkovém multidisciplinárním výzkumu v oblasti potravinářských technologií a biotechnologií, bezpečnosti a kvality potravin, klinické biochemie, molekulární biologie a mikrobiologie.
Pevné základy chemie poskytované fakultou jsou základem pro zkoumání živé přírody a vědy o potravinách a podporují klíčové civilizační hodnoty, jako je lidské zdraví a kvalita života.
[urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [iduzel] => 7378 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /fakulta [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_submenu [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [7379] => stdClass Object ( [nazev] => Studium [seo_title] => Studium [seo_desc] => Studium na FPBT VŠCHT Praha; [autor] => [autor_email] => [obsah] =>
Informace pro uchazeče o studium na Fakultě potravinářské a biochemické technologie
Struktura studia
Fakulta nabízí moderní a flexibilní systém vzdělávání, plně kompatibilní s evropskými vzdělávacími standardy (jednotný evropský vzdělávací systém - Boloňská deklarace). Hodnocení studia pomocí kreditního systému a umožňuje snadné zapojení studentů do celoevropského systému terciárního vzdělávání. Studenti mají možnost část studia absolvovat na partnerských vysokých školách v zahraničí.
Studijní programy
- Tříleté bakalářské studium (titul bakalář - Bc.)
- Dvoulteté magisterské studium (titul inženýr - Ing.)
- Čtyřleté doktorské studium (titul doktor - Ph.D.)
Pro komunikaci s fakultou se obracejte na děkanát.
Pro komunikaci se školou se obracejte na pedagogického oddělení VŠCHT Praha
[urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [iduzel] => 7379 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studium [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_submenu [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [7387] => stdClass Object ( [nazev] => Ústavy a pracoviště [seo_title] => Ústavy a pracoviště [seo_desc] => Ústavy a pracoviště FPBT VŠCHT Praha [autor] => [autor_email] => [obsah] =>Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Ústavy FPBT
319 - Ústav biotechnologie
Vedoucí ústavu: prof. Dr. Ing. Petra Patáková
Tajemník ústavu: doc. Ing. Martin Halecký, Ph.D.
Sekretariát: Ing. Hana Kašpárková
320 - Ústav biochemie a mikrobiologie
Vedoucí ústavu: prof. Ing. Ondřej Uhlík, Ph.D.
Tajemník ústavu: doc. Ing. Petra Lipovová, Ph.D.
Sekretariát: Ing. Magdalena Melčová, Ph.D.
321 - Ústav sacharidů a cereálií
Vedoucí ústavu: doc. Ing. Marcela Sluková, Ph.D.
Tajemník ústavu: Ing. Vladimír Pour, CSc.
Sekretariát: Zuzana Štanclová
322 - Ústav mléka, tuků a kosmetiky
Vedoucí ústavu: doc. Ing. Jiří Štětina, CSc.
Tajemník ústavu: Ing. Aleška Fialová
Sekretariát: Ing. Aleška Fialová
323 - Ústav analýzy potravin a výživy
Vedoucí ústavu: prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Tajemník ústavu: Ing. Martina Vlčková
Sekretariát: Ing. Martina Vlčková
324 - Ústav konzervace potravin
Vedoucí ústavu: doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D.
Tajemník ústavu: Ing. Eva Rudolfová
342 - Ústav chemie přírodních látek
Vedoucí ústavu: prof. RNDr. Oldřich Lapčík Dr.
Tajemník ústavu: doc. Ing. Kamil Parkan, Ph.D.
Sekretariát: Irena Dražilová
Fakulta potravinářské a biochemické technologie je nejen pedagogickým, ale i významně výzkumně orientovaným pracovištěm Vysoké školy chemicko-technologické v Praze, na kterém je pedagogická činnost silně provázána s oblastí vědecko-výzkumnou. O tom svědčí nejen zaměření kvalifikačních prací studentů všech stupňů studia, ale i další podpora vědecké práce posluchačů. Výzkumná práce je zaměřena nejen na základní a orientovaný výzkum, ale i na aplikovaný výzkum, zejména v biotechnologických, mikrobiologických a potravinářských oblastech.
Hlavní oblasti vědy a výzkumu na FPBT reflektují zaměření jejích sedmi ústavů a jsou následující:
- Biotechnologie a bioinženýrství
- Biochemie a mikrobiologie
- Chemie a analýza potravin a přírodních látek
- Technologie potravin a jejich uchovávání
- Organická chemie přírodních látek
Chyba 404
Požadovaná stránka se na webu (již) nenachází. Kontaktuje prosím webmastera a upozorněte jej na chybu.
Pokud jste změnili jazyk stránek, je možné, že požadovaná stránka v překladu neexistuje. Pro pokračování prosím klikněte na home.
Děkujeme!
[urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [iduzel] => 1485 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /[error404] [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [10947] => stdClass Object ( [nazev] => Přístup odepřen (chyba 403) [seo_title] => Přístup odepřen [seo_desc] => Chyba 403 [autor] => [autor_email] => [perex] => [ikona] => zamek [obrazek] => [ogobrazek] => [pozadi] => [obsah] =>Nemáte přístup k obsahu stránky.
Zkontrolujte, zda jste v síti VŠCHT Praha, nebo se přihlaste (v pravém horním rohu stránek).
[urlnadstranka] => [iduzel] => 10947 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /[error403] [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_ikona [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) ) [iduzel] => 1900 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [519] => stdClass Object ( [nadpis] => [data] => [poduzel] => stdClass Object ( [61411] => stdClass Object ( [nadpis] => [apiurl] => https://studuj-api.cis.vscht.cz/cms/?weburl=/sis [urlwildcard] => cis-path [iduzel] => 61411 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /sis [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_html [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) ) [iduzel] => 519 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) ) [sablona] => stdClass Object ( [class] => web [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) [api_suffix] => )DATA
stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Detail programu [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] => [submenuno] => [urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [newurl_domain] => 'fpbt.vscht.cz' [newurl_jazyk] => 'cs' [newurl_akce] => '/studium/uchazec/mgr-uchazec/program/22330/N303' [newurl_iduzel] => [newurl_path] => 8547/4160/1399/1900/7379/7423/22407/61544 [newurl_path_link] => Odkaz na newurlCMS [iduzel] => 61544 [platne_od] => 03.11.2021 10:49:41.442654 [zmeneno_cas] => 03.11.2021 10:49:41.446103 [zmeneno_uzivatel_jmeno] => Jan Kříž [canonical_url] => _clone_ [idvazba] => 73007 [cms_time] => 1715298594 [skupina_www] => Array ( ) [slovnik] => Array ( ) [poduzel] => stdClass Object ( [61545] => stdClass Object ( [nadpis] => [apiurl] => https://studuj-api.cis.vscht.cz/cms/program?weburl=/studium/uchazec/mgr-uchazec/ [urlwildcard] => cis-path [poduzel] => Array ( ) [api_suffix] => 22330/N303 [iduzel] => 61545 [canonical_url] => _clone_ [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_html [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) [html] =>
Biotechnologie a bioinženýrství
Navazující magisterský program,
Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Stanete se široce vzdělanými odborníky pro vývoj a řízení biotechnologických procesů. Můžete získat nejkomplexnější vzdělání v oboru pivovarství a sladařství v rámci českého vysokého školství. Budete výborně připraveni pro další doktorské studium a práci ve výzkumných organizacích. Program je bez dalších specializací. Pojetí programu je multioborové a nezbytně zahrnuje vedle stěžejních chemických, biochemických a molekulárně-biologických disciplín disciplíny inženýrské, umožňující detailně pochopit biotechnologické procesy. Je určen všem, kteří se chtějí věnovat výrobě tradičních kvasných produktů (pivo, víno, lihoviny), stejně jako těm, které zajímá spíše výroba široké škály moderních bioproduktů, jako jsou alternativní paliva, organické kyseliny, antibiotika, vakcíny, enzymy ap. Kromě poznání technologických procesů se budete věnovat instrumentálně-analytickým a molekulárně-biologickým technikám, bez kterých si biotechnologie současnosti neumíme představit. Budete se podílet na řešení vědecko-výzkumných projektů a rovněž na vývoji technologií přímo ve spolupráci s průmyslovou sférou. Uplatnění
Detaily programu
|