Počkejte prosím chvíli...
Nepřihlášený uživatel
iduzel: 52789
idvazba: 60810
šablona: api_html
čas: 27.11.2020 00:14:26
verze: 4731
uzivatel:
remoteAPIs: https://cis-web.vscht.cz/zaverecne-prace/program/
branch: trunk
Obnovit | RAW
Biotechnologie (double degree)

Biotechnologie (double degree)

Společný studijní program se zahraničními univerzitami - dva diplomy za jedno studium.

Cílem předkládaného studijního programu Biotechnologie je připravit absolventy s hlubokými teoretickými a praktickými znalostmi umožňujícími samostatnou tvůrčí práci v biotechnologických a dalších příbuzných oborech. Studium je zaměřeno na vědecký-výzkum a jeho aplikace ve vývoji nových produktů a v technologiích využívajících biologický činitel jako základ procesu. Zvláštní pozornost je věnována specifickým vlastnostem mikrobiální, rostlinné, a živočišné buňky a získání schopností aplikovat tyto poznatky při vývoji nových produktů. Nedílnou součástí je vývoj nových technických (inženýrských) řešení biotechnologických procesů. Studium je proto zaměřeno na komplexní prohloubení teoretických znalostí v chemických, biologických, inženýrských a ekonomických vědních disciplínách, a dále na získání praktických zkušeností a dovedností v oblasti řízení a metodologie biotechnologického výzkumu. Absolventi tohoto programu se pak mohou podílet na základním i aplikovaném výzkumu na akademických pracovištích a vysokých školách, ale stejně tak se mohou zapojit do praxe v ČR i v zahraničí. Studenti díky double-degree formě doktorského studijního programu získají cenné odborné i jazykové zahraniční zkušenosti, stejně jako mezioborové znalosti a přenositelné dovednosti, které zvýší jejich konkurenceschopnost a možnost uplatnění na pracovním trhu. Využity jsou jak silné stránky VŠCHT Praha, spočívající v odborném zázemí špičkových akademických pracovníků a vybavení moderní přístrojovou technikou, tak i specifické silné stránky zahraničního partnera s unikátním a komplementárním vzdělávacím a výzkumným profilem.

Uplatnění

Absolventi doktorského studijního programu Biotechnologie uskutečňovaného v režimu double degree se uplatňují ve vědeckém výzkumu zaměřenému zejména na vývoj a optimalizaci procesů pro produkci farmaceutických produktů, čistých chemikálií, biopaliv, stejně jako tradičních produktů kvasného průmyslu. Další uplatnění je přímo biotechnologickém průmyslu a navazujících oblastech potravinářského, farmaceutického a chemického průmyslu, včetně oblasti zpracování biologických odpadů a ochrany životního prostředí. Mohou zastávat řídící pozice ve vývoji, výrobě, kontrole a projekci v komerčních institucích, respektive orgánech státní správy. Vzhledem k širokému pojetí odbornosti jsou připraveni nejen na profesionální působení ve své specializaci, ale také na snadnou adaptaci k případnému působení v dalších technologických a přírodovědných oborech. Nezanedbatelným přínosem je pro absolventy double-degree DSP i osobnostní růst a zvýšení prestiže ve společnosti, tj. vyšší společenské ohodnocení absolventů tohoto DSP. Tento double-degree DSP plně reflektuje požadavky zaměstnavatelů na absolventy vysokých škol, včetně jazykové vybavenosti. Zaměstnavatelé preferují u budoucích zaměstnanců široké, mezioborové profesní dovednosti a dále vybavenost klíčovými kompetencemi – tzv. „měkkými znalostmi a dovednostmi“. U řady zaměstnavatelů (buď nadnárodních, nebo pohybujících se na světových trzích) jsou oceňovány i zahraniční zkušenosti absolventa doktorského studia.

Detaily programu

Jazyk výuky Český
Standardní doba studia 4 roky
Forma studia Prezenční
Garant studia prof. Ing. Pavel Dostálek, CSc.
Kód programu DD302
Místo studia Praha + partnerská univerzita
Kapacita 5 studentů
Počet vypsaných prací 1

Vypsané disertační práce

Vliv technologie na charakteristiky nealkoholického piva

Garantující pracoviště: Ústav biotechnologie, Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Dále nabízena v programu: Biotechnology (double degree)

Anotace

Spotřebitelé piva jsou zvyklí na produkt, který nabízí příjemnou a dobře definovanou chuť. U piva neobsahujících alkohol a se sníženým obsahem alkoholu se však tyto vlastnosti zcela liší od vlastností u běžného piva. Nicméně existují rozdíly ve vlastnostech piva bez alkoholu, které jsou závislé na technologii výroby. Cílem této práce bude srovnání dnes používaných technologií pro výrobu piva, zejména z pohledu těkavých sloučenin piva, a navrhnout možné strategie výroby piva bez alkoholu s optimálními vlastnostmi.


VŠCHT Praha
Technická 5
166 28 Praha 6 – Dejvice
IČO: 60461373
DIČ: CZ60461373

Datová schránka: sp4j9ch

Copyright VŠCHT Praha 2014
Za informace odpovídá Oddělení komunikace, technický správce Výpočetní centrum

zobrazit plnou verzi